1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Samsat'ta 100 adet inek dağıtılacak

Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, AB Projesi kapsamında ilçeye 100 adet süt ineğinin 2008 yılı içersinde dağıtılacağını kaydetti.

Finansmanı Avrupa Birliği Güneydoğu Anadolu Projesi Kırsal Kalkınma Hibe Programı çerçevesinde sağlanan ve Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliğince yürütülen Çiftçi Eğitimi ve Hayvancılık İşletme Merkezi, Süt İnekçiliği Projesi kapsamında 100 ineğin yıl içerisinde dağıtılması için çalışmalar sürüyor.

Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Şubat 2007 ayında alınarak merkezi ahıra alınan ineklerin bir yıl sonra dağıtılması planlanmasına karşılık ineklerde brucella hastalığı tespit edildiği için Tarım Bakanlığınca dağıtılması veya satılmaları engellendiğini, 72 ineğin Et Balık Kurumunda kesildiğine dile getirdi .Kaymakam Ahmet Dilsiz, hak sahibi olarak belirlenen yararlanıcıların mağdur edilmemesi için yeniden 100 adet süt ineğinin alınarak dağıtılacağını kaydetti.

Dilsiz, "Projeye göre noter kanalıyla belirlenen 50 aileye ikişer adet Holstein ırkı gebe düve dağıtılması planlanmıştır. Ancak, yapılan tetkiklerde bazı hayvanların hasta oldukları tespit edilmiştir. Bu hayvanların vatandaşlarımıza dağıtılması söz konusu olmadığı gibi satılması da mümkün değildir. Hastalıkları tespit edilen hayvanlar et balık kurumunda kesilmiştir. Bu uygulama ile ilgili Tarım Bakanlığı'ndan destekleme primi talep edilmiştir. Yavru atma ve diğer ölümler için sigorta şirketinden sigorta bedelleri alınmıştır. Kalan hayvanların durumlarının netleşmesi neticesinde ise yeniden 100 hayvan alınarak hak sahiplerine dağıtılacaktır. Hayvan dağıtım takviminde bir aksama olmasından dolayı üzgünüz. Ancak, bu elimizde olmayan nedenlerden kaynaklanmıştır. İdarenin bir ihmali ve hatası olmamıştır. Hayvanların satın alındığı firma hakkında dava açılmış, kurum zararının tazmini için gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Gerekli bütün imkanlar kullanılarak vatandaşlarımızın mağdur olmaları engellenecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 15:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?