1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Samsat'ta 77 bin meyve fidanı

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde havza geliştirme projesi kapsamında, 77 bin meyve fidanı dağıtıldı.

Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın yürüttüğü havza geliştirme projeleri kapsamında kırsal yerleşim yerlerinde yaşayanların refah düzeyinin artırılması için çiftçilere fidan dağıtımı yapıldı. Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Adıyaman bölgesinde sadece Samsat ilçesinde yürütülen Bölge Havza Projesinin sosyal, kültürel ve ekonomik boyutlarının olduğunu kaydetti.

Projeyle kırsal yerleşim yerlerindeki atıl istihdamın ekonomiye kazandırıldığını da belirten Dilsiz, "Proje kapsamında 77 bin meyve fidanı satın alınarak çiftçilere dağıtıldı. Fidanların çeşit ve sayısı çiftçilerin talepleri dikkate alınarak belirlendi. Nar, hurma, armut, erik, incir, zeytin ve badem fidanları çiftçilere bedelinin yüzde 30'u karşılığında teslim edildi, yani fidan bedelinin yüzde 70'i hibe edildi. Son zamanlarda vatandaşlarımız yaz aylarında il dışına mevsimlik işlerde çalışmaya gidiyor. Bu nedenle çocukların eğitimleri aksamakta ve hijyenik ortamlarda çalışamadıklarından çeşitli hastalıklara yakalanmaktadırlar. Bu durum insanımıza mali ve sosyal ek külfetler getirmektedir. Uygulanacak projelerle inanıyorum ki pek çok olumsuzluğun önüne geçilebilecek" dedi.

Yapılan projelerin meyveciliğe yönelik olduğunu, böylece aynı zamanda ağaçlandırma çalışmalarını da yürütmüş olduklarını ifade eden Kaymakam Ahmet Dilsiz, projenin mevsimlik göçleri de azaltacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 18:57:03
Güncelleme :16 Ocak 2009 Cuma 11:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?