1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Samsat'ta sera hasadı başladı

Son yıllarda seracılığın çok geliştiği yerlerden birisi olan Adıyaman'ın Samsat ilçesinde sera ürünlerinin hasadına başlandı.

Tohum ekiminden 55-75 gün sonra hasat edilebilen ürünlerin Samsat'ta 42 günde üretilebildiğini söyleyen Samsat İlçe Tarım Müdürü Suphi Daş, Samsat ikliminin seracılığa çok uygun olduğunu söyledi. Sezonun ilk ürünlerini hasat eden Samsatlı çiftçiler ürünlerin satışına başladı. Samsat'ta serada üretilen salatalığın toptancı halinde ve pazarda büyük ilgi gördüğünü belirten Suphi Daş, erken üretimden dolayı çiftçilerin yüzünün güldüğünü kaydetti.

Daş, "İlçe Tarım Müdürlüğü olarak eğitim çalışmalarına ağırlık vermekte, çiftçilerimizi başka illere götürerek alternatif yetiştiriciliği yerinde görmelerini sağlamaktayız. Çiftçilerimizin seracılığa yoğun talepleri olması nedeni ile Kaymakamlığımız ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzün yürüttüğü ve SYDV Başkanlığına sunduğu proje kabul edildi. 52 adet sera yapımına önümüzdeki günlerde başlanacaktır. Kurulacak olan bu seralarla beraber ilçemizde toplam 120 dekarlık alanda seracılık yapılacak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 19:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?