1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Samsat'ta tütün alımına başlandı

Samsat ilçesinde 2007 yılı ürünü tütün alımı, düzenlenen törenle başladı.

Samsat'ta TEKEL İşletme Müdürlüğü'ne bağlı depoların kapatılması nedeniyle ilçe merkezinde belirlenen açık alanda yapılan alımlarda, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kesilen kurban ile tütün alımları başladı.

Adıyaman TEKEL İşletme Müdürü Vedat Aydın, Müdür Yardımcısı Zekai Karakuş, Baş Eksper Vedat Kalkan, Samsat Ziraat Odası Başkanı Hidayet Daş ve çok sayıda vatandaş törene katıldı.

TEKEL Adıyaman İşletme Müdürü Vedat Aydın Samsat ilçesinde alımların iki hafta içerisinde bitirilerek ürün bedellerinin ise tütünlerin alımından 2-3 gün sonrasında ödeneceğini dile getirerek, "Bu yıl baş fiyat 4.99 YTL iken, taban fiyat 1.97 YTL olarak belirlendi. Samsat ilçemizde bin 476 ekicimiz mevcut olup, belirlenen kotaya göre 7 bin balya, yani yaklaşık olarak 240 ton tütün alımı yapılması tahmin ediliyor" dedi.

Samsat Ziraat Odası Başkanı Hidayet Daş ise, Samsat ilçe merkezi ve 16 köyünde üretilen tütünlerin çok kaliteli olduğunu, alımların kısa sürmesi ve ödemelerin erken yapılacak olmasının sevindirici olduğunu belirterek alımların çiftçilere hayırlı olması dileğinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 12:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?