1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Samsat'ta velilere aşı eğitimi

20-26 Nisan Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında Samsat Toplum Sağlığı görevlileri tarafından vatandaşlara aşı eğitimleri veriliyor.

Samsat merkez ve köylerinde her yaştan vatandaşa Sağlık Personeli Memet Aktaş, Şenay Kilinç, Kadriye Yavuz ve Esma Ercemal tarafından aşının önemi, çocukluk çağı aşıları, gebelikte aşılar ve büyüklere yönelik aşılar ile ilgili bilgiler veriliyor. Sağlık personelleri tarafından verilen aşı eğitimlerine özellikle bayanlar yoğun ilgi gösteriyor.

Samsat Sağlık Grup Başkanı Dr. Fatih Mustafa Kara, eğitim çalışmalarının aşı yapma oranlarını yükselttiğini ve nedenle eğitim çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi. Dr. Kara, "Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında bütün köylerimizi ziyaret ederek aşının gerekliliği ve önemini kavratıcı toplantılar yaptık. Vatandaşlarımıza gerekli bilgiler verdik. Aşıların ne zamanlarda yapıldığını, önemini, sağlığı koruyucu özelliğini anlattık. Vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermeleri bizleri mutlu ediyor. Bu tür eğitim çalışmalarına hafta sonrasında da devam edeceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 21:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?