1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sanayicilerin hayal kırıklığı

Adıyaman'a yatırım yapan sanayiciler, yeni teşvik paketinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını açıkladılar.

Yeni teşvik paketinde Adıyaman'ın Gaziantep, Kayseri, Konya gibi büyük ve gelişmiş illerin arasında bulunduğuna dikkat çeken Adıyamanlı sanayiciler, Adıyaman'a yapılması planlanan yatırımların bu durumda diğer bölge illerine kayacağını söylediler. Sanayiciler adına açıklamalarda bulunan Yücel Group Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Yücel, yeni teşvik paketinin kendilerini üzdüğünü belirtti.

Adıyaman'ın son yıllarda özellikle sanayi alanında önemli çıkışlar elde ettiğini hatırlatan Yücel, "Yeni yeni gelişmekte iken bu paketin çıkması ile şevkimiz kırıldı. Bunun üzüntüsünü Adıyaman halkı gibi sanayicileri olarak bizde yaşıyoruz. Adıyaman'ın teşvik paketinde ki yeri Adıyaman milletvekillerinin ilgisizliğinden oluştu. Adıyaman'a yatırımların gelmesi ve gelişmesi için teşvik paketinde 4. bölgeye konuşulması gerekiyor" dedi.

Adıyaman ekonomisinin açıklanan yeni teşvik paketi ile dar boğaza gireceğini kaydeden Yücel, "Bu paket nedeniyle Adıyaman'a yapılması planlanan yatırımlar diğer bölgelere kayar. Adıyaman'ın bu nedenle 4. bölgeye konulmasını istiyoruz. Adıyaman'ın milletvekillerine bu konuda büyük görevler düşüyor. Bu durum düzeltilinceye kadar açıklamalarımız ve eylemlerimiz devam edecektir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 16:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?