4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Sanko'dan Adıyman'a yatırım

Sanko Holding'in Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'ne 50 milyon dolarlık yatırım yapacağı belirtildi. Sanko'nun kuracağı iplik fabrikası ile Adıyaman'da Sanko'ya ait 2. fabrika kurulmuş olacak.
Adıyaman Valisi Halil Işık, yeni kurulacak fabrika ile birlikte kentte işsiz sayısının büyük oranda azalacağını belirterek, "Sanko Holding'e, Organize Sanayi Bölgesi'nde şirketin uygun gördüğü yeri verdik. Yer istimlakı konusunda yaşanan bir kaç küçük pürüz dışında her şey düşünüldüğü gibi uygulamaya konacak. 4325 sayılı Teşvik Yasası ile birlikte işçiliğin çok ucuz olduğu Adıyaman'a işadamlarının yatırım yapacağı kanısındayım. Adıyaman'a yatırım yapabilecek sanayicilerimizle görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy ise Sanko'nun ikinci büyük yatırımlarından dolayı teşekkürlerini ileterek, fizibilite çalışmalarından sonra fabrikanın kurum aşamasına en kısa zamanda geçileceğini söyledi.
ADIYAMAN - İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 17:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan yiğit IP: 88.229.186.xxx Tarih : 6.07.2007 19:36:20
sayın konukoğluna adıymana yaptığı yatırımlardan dolayı Allah binlerca kez razı olsun.yatırımlarının devamını bekleriz[uLtrAsLAN]