6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Satranç turnuvası sona erdi

Adıyaman'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Satranç İl Temsilciliği'nin organize ettiği satranç turnuvası sona erdi. 

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkez Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvaya minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde toplam 70 sporcu katıldı. 

Turnuvaya katılan sporculara katılım belgesi, turnuvada dereceye giren sporculara da başarı belgesi verildi. Belge dağıtım töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, amaçlarının gençlere satranç sporunu tanıtmak olduğunu kaydederek, "Bilim adamları tarafından satranç sporu, beyin jimnastiği olarak kabul ediliyor. Bu anlamda, bu spor dalıyla ilgili olan gençlerimize yönelik bir turnuva düzenledik. Beklentimizin üstünde bir katılım oldu. Bu tür turnuvalarımız, ileriki tarihlerde de devam edecektir" dedi. 

Satranç İl Temsilcisi Osman Bulut ise, Adıyaman'da son yıllarda satranç sporuna büyük ilgi olduğunu dile getirerek, "Adıyaman'da 3. satranç turnuvası düzenlendi. Turnuvaya beklediğimizden daha çok ilgi oldu ve 70 kişi müracaat etti. Turnuvada her sporcu rakipleriyle 5 maç yaptı ve yapılan 5 maç sonunda en iyi dereceyi elde edenler belirlendi" şeklinde konuştu. 

Turnuva sonucunda miniklerde Hasan Gökdemir, yıldızlarda Ilgın Karakıran, gençlerde de Nemci Kaya birinci oldu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 00:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?