1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Saygısız arkadaşlarını kınadılar

Rekabet Kurumu Lisesi'nin düzenlediği yılsonu eğlence gecesinde İstiklal Marşı okunurken bazı öğrencilerin lakayt davranışlarına aynı lisenin öğrencileri tarafından basın açıklamasıyla kınandı.

Rekabet Kurumu Lisesi öğrencileri, arkadaşlarının eğlence gecesinde yapılan davranışları kınadıklarını açıkladılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken bazı öğrencilerin saygısız davranışlarına arkadaşları büyük tepkiye neden oldu. Yılsonu gecesinin bu şekilde basında yer almasının kendilerini rahatsız ettiğini açıklayan bir gurup öğrenci basın açıklaması yaptı.

Okul Öğrenciler adına açıklama yapan Ramazan Çetin, "Öncelikle okulumuzun adının böyle bir olayla anılması bizleri oldukça üzmüştür. Bu saygısızlığı yapanlar bizim okulun öğrencileri olmadıkları yapılan soruşturma sonuçunda ortaya çıkacaktır. Bizler vatanına milletine bağlı insanlarız İstiklal Marşı'nı okurken tüylerimiz diken diken oluyor. İstiklal Marşı hangi koşullarda yazıldığını çok iyi biliyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda yürümeye devam edeceğiz.

Okulumuzda öğretmenlerimiz bizleri Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı birer fert olmamız için gayret sarf ediyor. Biz öğrencilerin amacı vatanına milletine bağlı topluma faydalı birey olmaktır. Bu menfi olay okulumuzun adını karalamaya yönelik okulumuzla ilgisi alakası olmayanların ortaya koydukları çirkin bir davranıştır. Bu çirkin olaydan dolayı oldukça üzülen okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizden özür diliyoruz. Bu çirkinliği yapanları şiddetle kınıyoruz'' dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?