1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Saygısızlar!

Adıyaman Rekabet Kurumu Lisesi'nin yıl sonu eğlence programına öğrencilerinden bazılarının İstiklal Marşı'nın okunduğu sıradaki lakayıt tavırları damgasını vurdu.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk anısına düzenlenen bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması esnasında okul öğrencilerinden bazılarının saygısız tavırları atalarımızın ruhunu incitecek cinsten. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na saygı göstermeyen bazı öğrenciler, arkadaşlarının da kendileri gibi olması için ellerinden geleni yaptı. Arkadaşlarını güldürmek için uğraşan bu öğrenciler, İstiklal Marşı'nın okunmasına aldırış bile etmedi. Ellerinde telefonla oynayan bu öğrenciler, İstiklal Marşı esnasında salonda dolaştı. Kameraların kendilerini çektiği gören gençler aldırış etmeden, yaptıkları saygısızlığa devam etti.
Halk eğitim merkezinde gerçekleşen yıl sonu eğlence programına Okul Müdürü Abdurrahman Çalış, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Solunu tıklım tıklım dolduran öğrencilerin bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması sırasında ki sergilediği tavırlar nedeniyle dikkatler dağıldı.

Okul Müdürü Abdurrahman Çalış, öğrencilerin yıl boyunca biriktirdikleri stresi atmaları için eğlence programını düzenlediklerini söyledi. Şiirlerin ve skeçlerin yer aldığı gecede Biyoloji öğretmeni Mitat Güley stand-up gösterisi ile öğrencilerin karşısına çıkarken, son günlerin sevilen oyunu kol bastı ve yöresel halk oyunları geceye renk kattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 13:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih ünel IP: 85.99.186.xxx Tarih : 21.05.2009 14:27:29

gençlerimizin bu lakayt tavrı istiklal marşının ne ifade ettiğini idrak edememelerinden olduğunu tahmin ediyorum çünki bu marş tüm anadolu halkının ortak mücadelesinin ürünüdür hiç bir ırkr ait kabuledilmeyen marşımız tüm ülkenindir işallah bu idraka vardıklarında hata yaptıklarını anlayacaklardır. marşımızın ifade ettiği manayı anlatmayan öğretmenleri utansın