1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Seçim iptali intihar ettirdi

Yerel seçimlerde sandık başkanı olarak görev yapan ve sandığında yaşanan olumsuzluk ve seçimlerin iptal edilmesi nedeniyle bunalıma giren bir öğretmen intihar etti.

Olay, Adıyaman'ın Besni ilçesi Burunçayır köyünde bir bağ evinde meydana geldi. İntihar olayına 29 Mart yerel seçimlerinin neden olduğu iddia edildi. Çakırhöyük beldesinde görev yapan Hüseyin Arslan (39), hafta sonu tatilini geçirmek için Burunçayır'daki bağ evine geldi. Hüseyin Arslan, evin yakınlarındaki fıstık ağacına iple kendini astı. Arslan'ın girdiği bunalım sonucu intihar ettiği öğrenildi.

Bir yıllık evli olduğu öğrenilen Arslan'ın, 29 Mart yerel seçimlerinde seçimi iptal edilen Çakırhöyük beldesinde 1057 No'lu sandıkta sandık başkanı olarak görev yaptığı belirtildi. 1057 No'lu sandıkta asker olan ve yurt dışında yaşayan kişilerin oy kullandığı gerekçesiyle beldedeki seçimler iptal edilmişti.
Seçimlerden sonra ailesine ve yakınlarına tehdit telefonları aldığını söylediği öğrenilen Hüseyin Arslan'ın hafta içinde görev yerinin değiştirilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdiği öğrenildi.
İntihar eden öğretmenin cenazesi otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 12:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?