1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Seçim sandıkları Adıyaman'dan

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 29 Mart yerel seçimlerinde kullanılacak seçim torbaları ve seçim sandıklarını Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'na yaptırdı.


Türkiye'nin seçim torbaları ile Doğu ve Güneydoğu'nun seçim sandıkları Adıyaman'da üretildi. YSK'nın seçim sandığı ve torbasını Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda ceza süresini tamamlayan, sigortalı mahkumlar yaptı. 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerinde kullanılacak 260 bin adet seçim torbası ile 2 bin 33 adet seçim sandığının üretimi yapıldı. Ceza infaz kurumundan çok fabrika gibi çalışan Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda 12 değişik işletmede üretim yapılıyor.


35 sigortalı mahkum tarafından, 170 bin bez ve 500 kilogram girnap ipten 260 bin seçim torbası üretildi. Üretilen seçim torbaları gerekli denetimler yapıldıktan sonra YSK'ya teslim edildi. 2 bin 333 adet seçim sandığının ise yapımı devam ederken, yetkililer bu sandıkların seçim kurullarına dağıtılacağını kaydettiler. Torba ve sandıklarda kullanılan malzemeler Adıyaman'dan alınarak, esnafa ekonomik girdi sağlandı.


Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Dursun Kayahan, ceza infaz kurumlarının sadece cezaevi olarak algılanmaması gerektiğini belirterek, "Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda 29 Mart 2009 yılı mahalli idareler yerel seçimlerinde kullanılmak üzere 260 bin adet seçim torbası, 2 bin 333 adet seçim sandığı yapılarak ilgili yerlere teslim edilmiştir. Ceza infaz kurumumuz cezaevi olmasının yanında, bir eğitim kurumudur.

Buradaki atölyelerde eğitime yönelik çalışmalar yapılıyor. Açık Ceza İnfaz Kurumu meslek edindirme kurslarıyla birlikte diğer sosyal kültürel faaliyetleri yaparak hükümlülerin topluma kazandırılmalarında büyük fayda sağlanmaktadır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 15:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?