1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Şehit Aileleri yemek verdi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde faaliyet gösteren Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, protokol üyelerine dayanışma yemeği verdi.

Yemekte dernek yönetimi Kahta Kaymakamı Coşkun Açık'a üstün gayret ve samimiyet plaketi takdim edildi.

Sultansarayı tesislerinde şehit aileleri tarafından verilen yemeğe Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Jandarma Komutanı Üsteğmen Uğur Yıldırım, Emniyet Müdürü Bülent Erkan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Adıyaman Şube Başkanı Süleyman Bayır, Kahta Şehit Aileleri Derneği Başkanı Nihat Deniz, Şehit Aileleri Dernek yönetimi kurul üyeleri ve gazilerin yanı sıra şehit yakınları ile daire müdürleri katıldı.

Yemek öncesi şehitler anısına saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu. Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, "Sevgi ve kardeşlik bağlarının güçlendiği bu gibi ortamları da hatıralarımızda tazelediğimiz ve hafızalarımızdan hiç çıkmayacak olan şehitlerimiz bu topraklar için kanlarını akıtmışlardır. Şehitlerimizi rahmetle anıyor yakınlarına da sabır diliyoruz. Çünkü şehitlik mertebesine ulaşmak her babayiğidin işi değildir. Bu bir farklılıktır. Şehitlerimizin bize bıraktığı emanetleri için ne yapsak tam yapmış olamayız" dedi.

Kutsal vatanı kurtarmak için gül bahçesine girer gibi kara toprağa giren şehit ailelerinin kendilerine emanet olduğunu belirten Kaymakam Coşkun Açık, Türk milletinin belli değerler için yaşadığını, bunların da bayrak, vatan ve kutsal değerler olduğunu ifade etti.

Şehit aileleriyle ve gazilerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ise, "Devletin şefkatli kanatları altında kardeşçe yaşadığımız memleketimizin manevi gönül sofrasında bulunduğumuz için çok mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

TÜMŞAD Başkanı Süleyman Bayır, şehitler sayesinde Türk milletinin özgür yaşadığını dile getirerek, şehit ailelerinin tüm millete emanet olduğunu, iktidarıyla muhalefetiyle şehit ailelerinin taleplerinin yerine getirmesi konusunun bilinmesinin herkesçe bir görev olduğuna işaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 18:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?