7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Şehit ailesine 'şahadet' belgesi

ŞEHİT AİLESİNE 'ŞAHADET' BELGESİ TESLİM EDİLDİ

Geçtiğimiz ay Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak mevkiinde şehit edilen Onur Boztemir'in 'Şahadet' belgesi şehit ailesine teslim edildi.

Adıyaman'ın Tut ilçesine bağlı Yaylımlı köyünde yaşayan Şehit Jandarma Er Onur Bozdemir'in ailesi verilen 'Şahadet' belgesi takdim töreninde duygusal anlar yaşandı. Vali Ramazan Sodan ve Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık tarafından, şehit babası Ahmet Boztemir'e verilen 'Şahadet' belgesi, ailenin acısını tazeledi.

Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık'ın yanı sıra Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Tut Kaymakamı Mehmet Aktaş, Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Başkanı Süleyman Bayır ile birlikte çok sayıda kişi törene katıldı.

'Şahadet' belgesini alan baba Ahmet Boztemir rahatsızlığı nedeniyle konuşmazken, acılı anne Ayşe Boztemir, oğlunun 'Şahadet' belgesini görünce gözyaşlarını tutamadı. Acılı anne oğlunun resmini getirerek, 'Şahadet' belgesinin yanına koydu.

Vali Ramazan Sodan, kendisine insan diyen hiçbir kimsenin bu olayı gerçekleştiremeyeceğini belirterek, böyle bir olayı canilerin yapabileceğini kaydetti. Vali Sodan, Allah'ın kesmeye böyle bir acı yaşatmaması ve başsağlığı dileklerinde bulunarak, devlet olarak şehit ailesinin sürekli yanında olacaklarını ifade etti.

Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık ise, şehidin Türk milletinin şehidi olduğunu ve şehit ailesinin sıkıntılarını gidermek için ellerinden gelen gayretleri göstereceklerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'da yaşanan olayın acı verici bir olay olduğunu belirterek, başsağlığı dileklerinde bulundu.

TÜMŞAD Başkanı Süleyman Bayı ise, kendisinin de şehit babası olduğunun altını çizerek, bundan sonra böyle olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.

ŞEHİT AİLESİNE 'ŞAHADET' BELGESİ TESLİM EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 15:00:01
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 21:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?