1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Şehit babası için yardım kampanyası

ŞEHİT BABASI İÇİN 'YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILSIN' TALEBİ

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak mevkiinde terör örgütü tarafından şehit düşen Jandarma Er Onur Boztemir'in babası Ahmet Boztemir'in borç batağında olduğunun ortaya çıkmasının ardından, aile için yardım kampanyası başlatılması talep edildi.

Adıyaman'ın Tut ilçesine bağlı Yaylımlı köyünde yaşan Şehit Jandarma Er Onur Boztemir'in babası Ahmet Boztemir'in 11 yıl önce 3 kişiyle birlikte Türkiye Kalkınma Vakfı'na (TKV) geri ödemeli 4 adet sera yaptırdığı ve ödeme yapamadıkları ortaya çıkmıştı. Şehit babası Ahmet Boztemir, sera için 12,5 bin TL borcu artarak 50 bin TL'ye ulaştı. Sakat olduğu için üç ayda bir 550 TL özürlü maaşı alan Ahmet Boztemir'in maaşının belli bir bölümünün haczedildiği belirtiliyor.

Şehit ailesinin içinde bulunduğu ekonomik zorluklardan kurtulması için Tut ilçesinden gelen bir heyet Vali Ramazan Sodan ile görüşerek, şehit ailesi için yardım kampanyası başlatılmasını talep etti. Tut İl Genel Meclis Üyesi Muzaffer Ağca, Muhtar Bayram Ertuğrul ve şehidin amcaoğlu Mahmut Boztemir, Vali Ramazan Sodan ile görüştü. Vali Ramazan Sodan'a ailenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar dile getirildi.

Vali Ramazan Sodan, yardım kampanyasının başlatılma kararının alınması için ilgili birimlerle görüşmesi gerektiğini kaydederek, "Devletimiz şehit ailesine bir takım yardımlarda bulunuyor. Konuyla ilgili olarak ilgili birimlerle görüşeyim. Görüşme sonrasında eğer kampanya yapılmasına ihtiyaç görülürse, üzerimize düşeni yaparız. Eğer yardım kampanyası başlatılmasına karar verilirse, en iyi şekilde koordine eder, ailenin mağduriyetini gideririz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 11:22:01
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 11:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?