7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Şehit babasının maaşı için boşandı

ŞEHİT KIZININ MAAŞ ALABİLMEK HİLELİ BİR ŞEKİLDE BOŞANDIĞI İDDİASI

Adıyaman'da geçici köy korucusunun şehit edilmesinin ardından eşine bağlanan şehitlik maaşından faydalanmak isteyen şehidin evli kızının hileli bir boşanma yaptığı iddia edildi.

1995 yılında Adıyaman'ın Yaylakonak beldesi Çimenke köyünde terör örgütü tarafından şehit edilen Mehmet Altıngül'ün eşi Fatma Altıngül, kızı hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Eşinin şehit olmasının ardından kendisine bağlanan şehit maaşından almak isteyen kızının hileli bir şekilde eşinden boşandığını iddia eden şehit eşi, kızının eşinden sadece resmi olarak boşandığını fakat birlikte yaşadıklarını söyledi.

Şehit Eşi Fatma Altıngül, kızı A.Y'nin eşi D.Y'den maaş alabilmek için hileli bir şekilde boşandığını fakat birlikte yaşadıklarını belirterek, kızının tek derdinin devletten maaş alabilmek olduğunu söyledi.

Fatma Altıngül, kızının sadece maaş alabilmek için resmi olarak boşandığını fakat eşiyle birlikte yaşadıklarını iddia ederek, "Kızım bizden habersiz eşiyle anlaşmalı olarak boşanmış. Daha sonra şehit babasının maaşını alabilmek için müracaatta bulunmuş. Görevliler eve gittiklerinde eşi evde olmadığı için ve eşinden ayrı yaşadığını söylediği için benim aldığım maaşın bir kısmını keserek kendisine bağladılar. O benim kızımdır, canımdır fakat hileli bir iş yapmıştır. Eşiyle birlikte yaşadığı halde hileli bir şekilde boşanarak böyle bir yola başvurduğu için ona çok kızgınım. Devletin bu gerçeği görmesi gerekiyor" dedi.

Polise müracaat etmesinin ardından olayın savcılık boyutuna ulaştığını belirten Fatma Altıngül, savcılığın olayı kovuşturmaya gerek görmediğini söyledi. Kızının bir yıldan beri her ay 400 TL, kendisinin ise 3 ayda bir bin 500 TL aldığını ifade eden Fatma Altıngül, kendisinin tansiyon ve şeker hastası olduğunu vurguladı.

ŞEHİT KIZININ MAAŞ ALABİLMEK HİLELİ BİR ŞEKİLDE BOŞANDIĞI İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 16:12:00
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 18:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?