2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Şehit cenazesinde gözyaşı sel oldu

Tekirdağ'da vatani görevini yaparken aydınlatma mayınının patlaması sonucu şehit düşen İstikam Er. Mehmet Yerli, Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Akdoğan köyünde toprağa verildi. Şehit Er Mehmet Yerli için gece tören düzenlendi. 

Tekirdağ 8. Mekanize Tugay İstikam Savaş Komutanlığı'nda vatani görevini yapan İstikam Er Mehmet Yerli, eğitim sırasında aydınlatma mayınının patlaması sonucu şehit düştü. 

1988/1 tertip olan ve teskeresine 5 ay kala şehit düşen Er Mehmet Yerli'nin cenazesi, Tekirdağ'dan otopsisi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Şehit Er Mehmet Yerli otopsisi yapıldıktan sonra özel uçakla İstanbul'dan Adıyaman Havaalanı'na getirildi. Buradan ambulansla uzun konvoy eşliğinde ikamet ettiği Akdoğan köyüne getirilen şehidin cenazesi, köyünde gözyaşları ile karşılandı. 

Şehidin yakınları gözyaşlarına boğulurken, sinir krizleri geçirenler oldu. Gece geç saatte getirilen şehit cenazesi için akşam saatlerinde köyde tören düzenlendi. 

Törene Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Şendoğan Karakuş, Garnizon Komutanı Ali Osman Salık, Adıyaman Vali Yardımcısı Aydın Börü, AK Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, şehit yakınları ve sayıda kişi katıldı. 

Törende konuşan Jandarma Binbaşı Günay Güllü, yüce Türk milletinin huzur ve güvenliğinin sağlanması için kutsal görevini yapan şehidin hatıralarının daima canlı kalacağını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde yücelmekte ve milletimiz onlar sayesinde huzur ve barış içerisinde yaşamaktadır. Birlik ve beraberlik Türkiye Cumhuriyeti'nde sonsuza kadar sürecektir" dedi. 

Vali Yardımcısı Aydın Börü ise üzüntülerinin büyük olduğunu kaydederek, "Acımız büyüktür. Şehide Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Her yeri şehit kanı ile sulanmış ve bir ülkede yaşıyoruz. Adıyaman kurtuluş savaşından buyana şehitler vermiştir. Burada yine şehidimizin acısını yaşamaktayız. Cenab-ı Allah'tan böyle olayların yaşanmamasını niyaz ediyorum" şeklinde konuştu. 

Törenin ardından İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı tarafından kıldırılan cenaze namazının ve şehit için yapılan duaların ardından şehit cenazesi, Akdoğan köyü mezarlığında toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 11:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
denizlili efe IP: 88.248.172.xxx Tarih : 8.12.2008 22:59:26

kardeşim allah mekanını cennet etsin allah ailene sabır versin.. en son şehit olmadan yarım saat önce benden sigara almıştın ya hala daha gözümün önünden gitmiyor...