6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Şehit eşinden anlamlı konuşma

ŞEHİT EŞİNDEN ANLAMLI KONUŞMA

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 95. yıldönümü nedeniyle Adıyaman'da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda Adıyaman Üniversitesi'nde düzenlenen 'Çanakkale Destanı' oratoryosunda şehit yakınları duygulu anlar yaşadı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük binası konferans salonunda gerçekleşen oratoryoya Vali Ramazan Sodan, Alay Komutanı Jandarma Albay Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzer Yücel, Belediye Başkan Vekili Mahmut Şahin, kurum müdürleri, askeri erkan, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale destanını anlatan gösterileri sahneledi.

Sahnelenen gösteriler, şehit yakınlarını duygulandırırken, Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan müzik korusu Çanakkale Zaferini simgeleyen duygu dolu türküler seslendirdi.

Programda konuşan Nurperi Mutlu isimli şehit eşi, anlamlı bir konuşma yaptı. Eşi Vedat Mutlu'nun 1996 yılında Kahramanmaraş'ta şehit düştüğünü söyleyen Nurperi Mutlu, şehit eşi olmanın haklı gururunu yaşadığını dile getirdi. Memleketin her karış toprağının şehit kanlarıyla sulandığını kaydeden Mutlu, konuşmasını şöyle tamamladı;

"Şehit eşi olmanın haklı gururunu ve eşimi kaybetmiş olmanın hüznünü birlikte yaşamaktayım. Memleketimin her karış toprağını kanlarıyla sulamış atalarımın kahramanlıkları benim rehberim olmuştur. Atalarım bu aziz toprakların satın alabilecek kadar ucuz, kaybedilecek kadar küçük olmadığını tüm dünya ya haykırmışlar, bu uğurda canları pahasına mücadele etmişlerdir. Bizler bu mirasın üzerinde hayat sürmekteyiz. Ben şehit eşi olarak çocuklarımın da bu duygu ve düşünce içerisinde yetişmeleri için gayret sarf etmekteyim. Vatanın bekası için mücadele eden tüm Mehmetçikleri Atatürk'ün manevi şahsında tebrik ediyor. Dünya üzerinde kalbi Mehmetçik kadar temiz ve cesur başka asker olmadığının bilinciyle tüm Mehmetçiklere bu anlamlı günde şükranlarımı sunuyorum."

ŞEHİT EŞİNDEN ANLAMLI KONUŞMA
ŞEHİT EŞİNDEN ANLAMLI KONUŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:03:00
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 21:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?