7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Şehit ve gazi aileleri iftarda buluştu

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İFTARDA BULUŞTU

TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü, vatan toprakları için hayatlarını ortaya koyan şehit ve gazi ailelerini iftarda buluşturdu. Adıyaman merkez ve ilçelerindeki tüm şehit ve gazi ailelerinin davet edildiği iftar yemeğine yoğun bir katılım oldu.

TPAO Bölge Müdürlüğünce şehit ve gazi ailelerine verilen iftar yemeğine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Şevket Gürsoy ve Mehmet Erdoğan, İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Günay Güllü, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Halil Murat Demir, Şehit ve Gaziler Derneği Başkan Vekili Orhan Ökçin katıldı.

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı tarafından tahsis edilen arabalarla evlerinden alınarak TPAO Bölge Müdürlüğünün verdiği iftar programına getirilen şehit aileleri ve gaziler, böyle anlamlı bir günde tüm şehit aileleri ve gazilerin bir araya getirilmesinden mutlu olduklarını ifade ettiler.

İftar sonrası bir konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Şehitler, Gaziler, Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Adıyaman Şubesi Başkanvekili Orhan Ökçin, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan başta olmak üzere Adıyaman'daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının maddi ve manevi her zaman şehit aileleri ile gazilere destek olduğunu belirterek, "bu desteklerden dolayı herkese şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir de il ve ilçelerden iftar yemeğine katılan tüm şehit aileleri ve gazilere teşekkür etti. TPAO Bölge Müdürü Demir, iftar yemeğine katılan şehit çocukları ile gazi çocuklarına oyuncak dağıttı.

"Ettikleri yemine sadık kalarak vatan sağolsun diyerek hiç çekinmeden bu topraklar için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi şükran, rahmet ve minnetle anıyorum" diyerek konuşmasına başlayan Vali Ramazan Sodan, şehit ailelerine, "Siz, şehitlerimizden bizlere kalan milletimizin ortak emanetlerisiniz. Siz bizim için çok önemlisiniz ve sizlerin dertleri ve sorunlarıyla ilgilenmek bizlerin boynunun borcudur. Her zaman sizlerle birlikte ve yanınızda olacağız" dedi.

TPAO sosyal tesislerinde verilen iftar yemeğinin valilik koordinesinde TPAO Bölge Müdürlüğünce verildiğini belirten Vali Sodan, şöyle konuştu: "Şehitlerimiz milletimizin bütünlüğü için hayatlarını kaybetmişlerdir. Onlara her zaman minnet borçluyuz. Bu yemeği düzenleyen TPAO Bölge Müdürlüğü'ne ve yemeğe katılan şehit ailelerimize ve gazilerimize teşekkür ediyorum"

Tasavvuf musikisi eşliğinde yenen iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi. İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü'nün yaptığı yemek duasıyla sona eren programın ardından yemeğe katılan 42 şehit ve gazi ailesine gıda ve nakdi yardım yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 17:12:00
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 18:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?