1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Şehitliklere bayram ziyareti

ŞEHİTLİKLERE VE GAZİ AİLESİNE 'BAYRAM' ZİYARETİ

Adıyaman'da protokol üyeleri kurban bayramı arifesinde şehitlikleri ve bir gazi ailesini ziyaret etti.

Şehitlikleri ziyaret eden Vali Ramazan Sodan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali Osman Salık, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, İl Jandarma Özel Hareket Tabur Komutanı Cezayir Danışan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Başkanı Süleyman Bayır ve askeri erkan, kabirlere karanfiller dikerken, dualar ettiler. Şehitlik ziyaretinin ardından protokol üyeleri, 1996 yılında Bingöl Sağgöze kırsalında operasyondan dönerken pusuya düşürülen ve çıkan çatışmada gazi olan Hüseyin Duman'ı evinde ziyaret etti.

Ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Ramazan Sodan, arife gününün İslam dininde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Arife gününde yapılan ziyaretlerin sevap sayıldığını kaydeden Vali Ramazan Sodan, şehit olan polis ve askerlere rahmet dilerken, tüm İslam aleminin bayramını kutladı.

Yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu ve devletin daima gazi ve şehitlerin yanında yer aldığını dile getiren Bingöl gazisi Hüseyin Duman, 1996 yılında yaşadığı olayı şöyle anlattı:" Gece 20:30 saatlerinde operasyondan dönerken pusuya düşürüldük. Çıkan çatışmada sağ ayağımdan ve belimden yaralandım. O pusuda 3 kişi şehit oldu, 2 kişi de yaralandı. Ben o gün bu gündür tedavi görüyorum. 7 yıldır TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğünde çalışıyorum."

ŞEHİTLİKLERE VE GAZİ AİLESİNE 'BAYRAM' ZİYARETİ
ŞEHİTLİKLERE VE GAZİ AİLESİNE 'BAYRAM' ZİYARETİ
ŞEHİTLİKLERE VE GAZİ AİLESİNE 'BAYRAM' ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 16:04:00
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 17:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?