7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Şehre şiir geldi

ŞEHRE ŞİİR GELDİ

Adıyaman Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Şehre Şiir Geldi' adlı gecesi davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Adıyamanlı şair Hüseyin Korkmaz anısına düzenlenen 'Şehre Şiir Geldi' adlı gecede birçok şair katıldı. Demokrasi parkında açık alanda gerçekleştirilen şiir gecesine çok sayıda katılım oldu. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, İşkur Müdürü Ramazan Tatar, AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Duran, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Zulfikar Işık olmak üzere çok sayıda kişi geceye katıldı.

Şair Hüseyin Korkmaz'ın hayatını anlatan slayt gösterisiyle başlayan gecede Aydın Işık, Bülent Sönmez, Cumali Ünaldı Hasannebioğlu, Kemal Bulut, Mehmet Atilla Maraş, Mehmet Uğurlu, Metin Önal Mengüçoğlu, ve Necmettin Evci gibi şairler birbirinden güzel şiirleri seslendirdi. Kürsüye çıkan şairler Hüseyin Korkmaz'ı anlatan kısa konuşmalar yaparak şiirlerini okudu. Geceye katılanlar duygusal anlar yaşadı.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Şair Hüseyin Korkmak ile uzun yıllara dayanan bir dostluklarının olduğunu belirterek, sanata ve şaire gösterdiği ilginin hala hafızalarda olduğunu söyledi.

Büyükaslan, "Şair Milli Türk Talebe Birliği'ne yaptığı hizmetlerle dostlarının gönlünde ayrı bir yer edinmiştir. Divan ve halk edebiyatından yararlanılarak özlem ve hasret kokan şiirlerinde zor anların haykırışlarını mısralarını görmek mümkündür. Şiirlerinde anlaşılır dili tercih ederek Türkçenin doğru kullanımına azami özen göstermesi de dikkatlerden kaçmamıştır" dedi.

Alt ve üst yapı hizmetlerini sosyal hizmetlerle taçlandırdıklarını vurgulayan Büyükaslan, geçmişin derinliğinde saklı güzellikleri günümüzde yaşatarak geleceğe taşımayı görev kabul ettiklerini söyledi.

ŞEHRE ŞİİR GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 12:23:04
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 12:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?