6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Sen de bir hayat kurtar!

GENÇLİK MECLİSİ ORGAN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLATILDI

Adıyaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Anadolu Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği (HAYAD) ve Sağlık Müdürlüğünün desteği ile 'Sen de Bir Hayat Kurtar' adlı organ bağışı kampanyası başlatıldı.

Adıyaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile HAYAD tarafından başlatılan organ bağışı kampanyası çerçevesinde Adıyaman Üniversitesi Bahar Şenliklerinde stant açarak organ bağışı kampanyası ile ilgili bilgilendirme yaparak organ bağışı topladılar. Halkın ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği organ bağışı kampanyası, önümüzdeki günlerde devam edecek.

'Sen de Bir Hayat Kurtar' kampanyası ile ilgili bir açıklama yapan HAYAD Başkanı Yusuf Babar, "Organ bağışı sağlık konusunda en önemli konulardan biri olmasına rağmen halen önemi toplumumuz tarafından bilinmemektir. Amacımız organ bağışının önemini halkımıza anlatmak bilinçlenmelerini sağlamak. Bu kampanya kapsamında gençlik meclisi üyeleri ile birlikte stant açtık. Halkımız ve öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi ilk günümüzde çok sayıda bağış aldık. Bu kampanyada bizleri destekleyen Kent Konseyi Gençlik Meclisine teşekkür ediyorum" dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Emin Yağımlı ise birçok insanın organ bağışı konusunda dini çekinceler ortaya koyduğunu ifade ederek, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konuda çok açık ve net bir tavrı söz konusudur. Dinimizde organ bağışı konusunda herhangi bir yasak söz konusu değildir. Organ bağışı önemli bir konudur. Bu konuda bir seferberlik yaratmak zorundayız. Bu konuda gençlerimiz çok duyarlı gönüllü olarak bu kampanyada aktif olarak yer almaktadırlar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 16:37:01
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 18:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?