1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sendikalardan İsrail'e protesto

Mazlum-Der, Hak-İş, Memur Sen, MÜSAİD ve Adıyaman Gençlik Derneği Adıyaman Şube üyeleri, İsrail'e yönelik yapılacak olan protesto için bugün Ankara'da.


Memur Sen Adıyaman Şube Genel Sekreteri Neşet Taner, Türkiye'nin bütün illerinde yapılan mitinglerin işgalci İsrail'i protesto eden kalabalıklarla dolduğunu belirtti. Taner," İsrail 60 yıldır kendisine ait olmayan toprakları işgal altında tutmakta, bu işgali genişletilebilmek ve sürdürülebilmek adına sayısız insanlık suçu işlemektedir. Son 20 gündür olanlar artık hiçbir lisanda karşılığı bulunmayacak raddeye ulaşmıştır. Gazze saldırısının başladığı günden itibaren Türkiye halkı büyük bir teessür ve öfke ile tepkisini ortaya koymaktadır. Kitleler protestolarla yetinmeyerek Filistin halkına yardımcı olabilmek adına büyük miktarlarda yardımlar toplayarak bölgeye göndermeye çalışmaktadır. Türkiye halkı bu insanlık suçu karşısında vicdani vazifesini elinden geldiğince yerine getirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ise tıpkı sivil halk gibi durumu kınamış ve maddi yardım toplama ve ulaştırma çalışmalarına başlamıştır" diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının Filistin'e destek noktasındaki ortak amaçlarını dile getiren Taner, “Türkiye halkı olarak taleplerimiz, İsrail ile yapılmış askeri anlaşmaların derhal sonlandırılması, İsrail'deki büyükelçinin geri çekilerek İsrail büyükelçisinin sınır dışı edilmesi ve İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerin bitirilmesidir.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 11:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?