1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Şenlik akşamında gergin anlar

Adıyaman Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Bahar Şenlikleri gergin bitti. Bahar şenliklerinin son gününde öğrenci grupları arasında sözlü ve fiziki saldırılar yaşandı.

Bahar şenliklerinin son gününde türkücü Sevcan Orhan sahne aldı. Konsere Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Garnizon Komutanı Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Defterdar Şefik Tongal, üniversite akademik ve idari personelleri ile binlerce öğrenci ve Adıyaman halkı katıldı. Türkücü Sevcan Orhan tarafından seslendirilen türkülerle coşan öğrenciler, halaylar çekerek
eğlendi. Rektör Gündüz de öğrencilere eşlik ederek, halay çekti. Adıyaman yöresine ait türküleri de seslendiren Sevcan Orhan, dinleyicilerden alkış topladı. Havai fişek gösterilenini renk kattığı gecede dinledikleri türkülerle coşan bazı öğrenciler arkadaşlarını havaya fırlattı.

Konser devam ederken bazı öğrenci grupları arasında sözlü ve fiziksel tartışmalar yaşandı. Gergin geçen geceye müdahale için bölgeye takviye polis ekipleri istendi. Konser sırasında öğrenci grupları arasında çıkabilecek kavga, üniversite içerisinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin ve güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle engellendi. Gergin gecede Rektör Gündüz, olayları engellemek için polis ekiplerinin ve öğrencilerin yanına giderek konuştu. Güvenlik görevlisi ile tartışan bir grup öğrenci, üniversite öğretim görevlileri tarafından sakinleştirildi.

Tartışmaya katılan öğretim görevlileri bir güvenlik görevlisini 'Seninle mi uğraşacağım' diyerek sert bir dille uyardı. Üniversite içerisinde başlayan tartışmalar üniversite dışına da taştı. Üniversite dışında bekleyen kalabalık öğrenci grupları, yine polis ekipleri ve güvenlik görevlileri tarafından yapılan uyarılar sonrasında dağılırken, görüntü almak isteyen basın mensupları da yaşanan gerginlikten nasibini aldı. Bazı polis memurları ile basın mensupları arasında tartışma yaşandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 12:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?