6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Seyyar satıcılardan protesto

SEYYAR SATICILAR KOMİSYON KARARINDAN BELEDİYEYİ SORUMLU TUTTU

Adıyaman'daki bazı seyyar satıcılar, İl Trafik Komisyonu'nun 'Caddelerde el arabasıyla satış yapılmasının engellenmesi' kararını protesto etmek için belediyeyi seçti.

Caddelerde el arabasıyla seyyar satıcılık yapılmasının engellenmesini bir grup seyyar satıcı protesto etti. Birçok kamu kurum ve kuruluşundan müdür ve temsilcilerin yer aldığı İl Trafik Komisyonu tarafından seyyar satıcıların caddelerde satış yapması engellenmişti. Komisyonun kararı uygulamaya konuluca seyyar satıcılar duruma tepki gösterdi.

İl Trafik Komisyonu'nun kararını protesto etmek isteyen seyyar satıcılar, konuyla ilgili belediyeyi protesto etti. Yeni Pınar Cami önünde toplanan kalabalık ellerinde dövizlerle belediye önüne yürüdü. Sloganlar atan seyyar satıcılar belediye girişine siyah çelenk bırakmak istedi. Belediye güvenlik görevlisi siyah çelenk bırakılmasına izin vermedi.

Daha sonra göstericiler görevlinin elinden aldıkları siyah çelengi belediye girişine bıraktı. Olay yerine gelen polis ekipleri göstericileri dağılmaları konusunda megafonla uyardı. Bir süre belediye görevlileri ve polis ile tartışan göstericiler, uyarıları dikkate alarak belediye önünden ayrıldı. Göstericiler arasından iki temsilci belediye yetkilileriyle görüşmek için belediye içersine alındı. Göstericiler, günlerden beri evlerine ekmek götüremediklerini ve mağdur olduklarını ifade ettiler.

İl Trafik Komisyonu tarafından alınan kararda, 'Sümer Meydanı'na bağlı bulunan Atatürk Caddesi, Harıkçı Caddesi, 9 Eylül Caddesi ve Gölbaşı Caddelerine el arabalarının girmesini ve el arabası ile satış yapılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir" deniyor.

Yetkililer bu komisyon kararının 2010 yılı başından itibaren uygulanmaya başlandığını belirttiler.

SEYYAR SATICILAR KOMİSYON KARARINDAN BELEDİYEYİ SORUMLU TUTTU
SEYYAR SATICILAR KOMİSYON KARARINDAN BELEDİYEYİ SORUMLU TUTTU
SEYYAR SATICILAR KOMİSYON KARARINDAN BELEDİYEYİ SORUMLU TUTTU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 16:20:03
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 23:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turgay gökay IP: 88.248.12.xxx Tarih : 6.02.2010 19:02:56

zamanında sizde imamhatip bitirmiş olsaydınız.şimdi seyyar satıcılık yapmazdınız. kimseye kızmaya hakkınız yok.adıyamanı birilerine arka bahçe yaparsanız ve belediyeciliğin sadece park çiçek yapılaması olarak gören zihniyetleri seçerseniz olacağı bu hemşehrilerim.hüsnü-mansur'u hüsnü-akp yapanlar düşünsün.