6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Sezonun ilk hamsileri yok sattı

SEZONUN İLK HAMSİLERİ YOK SATTI

Hamsi sezonunun açılmasıyla birlikte Adıyaman'daki balıkçı tezgahlarında yerini alan hamsi kasaları bir günde boşaldı. Sezonun ilk hamsileri vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle adeta yok sattı.

Sezonun ilk hamsileri Karadeniz'den gelmeye başladı. Kasalarla Adıyaman'a getirilen hamsilere gelen talepler beklenenin üzerine çıkınca 80 kasa hamsi bir günde tükendi. Bizim Balıkçılık sahibi Orhan Gündoğan, hamsi satışlarında yaşanan patlamada et fiyatlarının yüksek olmasının da etkisinin bulunduğunu söyledi. Sezonun ilk hamsilerinin kilogramı 6 TL'den satışa sunulduğunu dile getiren balıkçı Orhan Gündoğan, müşteriye hizmet amacıyla hamsi alan vatandaşlara mısır unu armağan ettiklerini vurguladı.

Hamsilerin Trabzon ve Samsun gibi Karadeniz illerinden getirildiğini ifade eden Gündoğan, gelen taleplere karşılık vermekte güçlük çektiklerini belirtti. Adıyaman'a gelen 80 kasa hamsinin 30'unu kendisinin aldığını diğer 50 kasanın ise 4 balıkçıya dağıtıldığını kaydeden Gündoğan, 30 kasanın yaklaşık 12 saatte bittiğinin altını çizdi.

Deniz balıkları sezonunun açıldığını ve her perşembe taze taze Hatay'dan deniz balığı getirdiklerini duyuran Bizim Balıkçılık sahibi Orhan Gündoğan, balık tüketicilerine bazı uyarılarda bulundu. Çarşı ve pazarda açıkta satılan balıkların sağlık açısından tehlike saçtığını sözlerine ekleyen Gündoğan, şöyle konuştu: "Vatandaşların çarşı-pazardan, güvenmedikleri yerlerden balık almalarını tavsiye etmiyoruz. Açıkta satılan balıklar genellikle ya balıkçıların satmak istemedikleri elde kalan balıklar ya da pis

sularda, göletlerde yakalanan balıklardır. Elde kalan bayatlamaya yüz tutan balıkları ucuzdan alıp çarşı-pazarda satıyorlar. Taze olmayan ve pislik içerisinde yüzen balıklar sağlık açısından da zararlı."

SEZONUN İLK HAMSİLERİ YOK SATTI
SEZONUN İLK HAMSİLERİ YOK SATTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 12:06:04
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 17:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?