1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sezonun ilk turistleri Almanlar oldu

Tarihi ve turistik zenginliği bakımından Türkiye'nin turizm kentlerinden biri olan Adıyaman'da turizm sezonu erken başladı.

21 medeniyete ev sahipliği yapan ve 150'nin üzerinde ören yeriyle açık hava müzesi konumundaki Adıyaman'a sezonun ilk turist kafilesi geldi. Almanlardan oluşan 8 kişilik kafile, Kommagene Uygarlığı'nın beş büyük kentinden biri olan Perre Antik Kenti'ndeki kaya mezarlarını gezdi. Kafile, turizmci Habib Bozdoğan'ın davetlisi olarak Adıyaman'a geldi.

Turistler, Perre Antik Kenti'ndeki kaya mezarları ve mağaralarına hayran kaldı. Aralarında emekli albay, öğretmen, mühendis ve şarap üreticilerinin de bulunduğu Alman turist kafilesi, Perre Antik Kenti'nin ismini hiç duymadıklarını ve daha fazla tanıtım yapılması gerektiğini belirtti.

Şarap üreticisi olan Peter Schander, antik kentten çok etkilendiğini belirterek, "Almanya'da da pek çok tarihi eser var ama ben hiç bu kadar güzelini görmemiştim. Buranın tanıtımının daha iyi yapılması gerekiyor. Perre Antik Kenti'nin etrafının sosyal tesisler ve ağaçlarla düzenlenmesi gerekir. Böyle bir yapıyı sade bir şekilde bırakmak doğru değil. Türkiye'de ve özellikle Adıyaman'da Türk misafirperverliğini çok beğendim. Türkiye'ye daha önce de gelmiştim ama bundan sonraki gelişlerimde yine Adıyaman'a uğrayacağım" dedi.

Turizmci ve otel işletmecisi Habib Bozdoğan ise Nemrut Dağı'nın tanıtımının yeterince yapıldığını, tanıtım noktasında Perre'ye ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, "Özel davetlimiz olarak Adıyaman'a gelen Alman turistlerin Perre Antik Kenti'ni görmeleri ve kendi vatandaşlarına anlatmalarını istedik. Nisan ayında başlayacak olan turizm sezonu öncesi İstanbul'da bulunan tur operatörlerini de Adıyaman'a davet ederek Perre Antik Kenti'ni görmelerini sağlayacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 16:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?