1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

SGK Haftası etkinlikleri

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri Atatürk anıtına bırakılan çelenkle başladı.

11-17 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından bir hafta sürecek etkinlikler Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. SGK Adıyaman İl Müdürü Kasım Tekin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Nihat Karaaslan ve SGK çalışanları çelenk bırakma törenine katıldı. Çelenk bırakılmasının ardından, heyet Vali Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret ederek, çiçek takdim etti.

Sosyal güvenliğin öneminin konuşulduğu ziyarette, hafta boyunca sürecek etkinlikler hakkında bilgi verildi.
Vali Ramazan Sodan, SGK'nın çok önemli bir kurum olduğunu ve her vatandaşın sosyal güvencesinin olması gerektiğini belirterek, sosyal güvencesi olan insanların şimdi ve gelecekte kendilerini güvende hissettiklerini vurguladı. Sodan, Adıyaman'da SGK kapsamında olan vatandaşların sayılarının iyi seviyede olduğunu da kaydetti.

SGK Müdürü Kasım Tekin, 600 bine yakın nüfusu olan Adıyaman'da 310 bin SGK'lı, 250 bin yeşil kartlı vatandaş olduğunu belirterek, son çıkan sosyal güvenlik reformu sonrasında sigortalı sayısında 30 bin artış yaşandığının altını çizdi.
Tekin, AB standartlarında bir SGK hedeflediklerini ve bu hedefe doğru ilerlediklerini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 13:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?