1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

SGK İl Müdürlüğü'nde toplantı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adıyaman İl Müdürü Kasım Tekin, sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında birleşmesiyle çağdaş yönetim anlayışının ortaya çıktığını kaydetti.

11-17 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında SGK İl Müdürlüğü salonunda toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan SGK Müdürü Kasım Tekin, sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında birleştirilmesi sonucunda, SGK'nın yönetim anlayışı ve hizmet kalitesi açısından gerek çalışanların, gerekse hizmet alanların memnuniyetini sağlamaya odaklı, çağdaş yönetim anlayışı temeline dayalı olarak yeniden kurumsallaştığını vurguladı. Tekin, "Bir tek vatandaşın dahi sosyal güvenlik sistemi dışında
kalmaması esasına bağlı olarak hedefimiz, vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini uluslararası standartların üzerinde bir sosyal güvenlik sistemine kavuşturmaktır.

Bu bağlamda 5510 sayılı yasa ile yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Güvenlik Kanunu ile birlikte uzun yıllardır hayali kurulan reformlardan bazıları olan kurumsal yapılanmada, sağlık alanında, tescil ve kayıt dışı istihdam ile mücadelede, emeklilik işlemlerinde önemli mesafeler alınmıştır. Aynı zamanda sağlık hizmeti sunucuları, meslek mensupları, odalar ve diğer kurumlarla olan veri tabanı paylaşımı gibi işlemlerde de son bir yıl içinde önemli mesafeler alınmıştır" dedi.

Adıyaman'da 303 bin 300 kişinin sosyal güvenlik kapsamında olduğunu belirten Tekin, "2008 yılı Haziran ayı itibariyle yeşil kart hariç, sosyal güvenlik kapsamındaki kişi sayısı 280 bin 330 iken 2009 yılı Mart ayı itibariyle bu sayı 303 bin 300 kişiye çıkmış, diğer bir ifadeyle yüzde 46.10 olan sosyal güvenlik oranı 10 ayda yüzde 51.84'e yükselmiştir. Yeşil kartta artış olmadığı gibi iptaller de istatistiğe yansımamıştır. Türkiye genelindeki sigortalılık oranında yüzde 3'lük bir düşüş varken, Adıyaman'da sigortalılık sayısında yüzde 10'luk bir artış gerçekleşmiştir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?