2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

SGK'dan son ödeme kolaylığı

Adıyaman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kasım Tekin, borcu olan ancak ödeme kolaylığı olmasına rağmen müracaat etmeyenlere 20 günlük ek süre verildiğini kaydetti.

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kasım Tekin, borcu olan ancak ödeme kolaylığı olmasına rağmen müracaat edemeyen işveren ve Bağ-Kur sigortalılarına 20 günlük ek süre verildiğini belirtti.

Yeni yapılandırmanın 18 Ağustos 2008 tarihi itibari ile başladığını ve 8 Eylül 2008 tarihinde sona ereceğini ifade eden Tekin, bu ek sürenin son defa verildiğinin altını çizerek, "Böyle bir imkanın tekrar verilmesi sigortalılar için sevindirici bir haberdir. Sosyal güvenlik sigorta prim alacakların yapılandırılması ile ilgili ödeme kolaylığı daha önce sağlanmıştı.

Adıyaman yapılandırmalar sonrasında son derece yoğun bir dönem geçirdi. Bu yoğunluklar göz önüne alınarak 20 günlük ek süre verilmesi meclisten geçti. 5797 sayılı yasa ile başlayan ek süre 08 Eylül'de sona erecek. Bu süre içerisinde daha önce başvuru yapmayan vatandaşları başvurularını yapabilirler. Bu sürenin tekrar uzatılması söz konusu değildir. Bu yapılandırmada diğer yapılandırmalara göre bazı farklılıklar var. Bir önceki yapılandırmada peşin ödemelerde faizin yüzde 85'i terkin edildiği söz konusu iken, bu yapılandırmada bu olay yüzde 80'e düşmektedir. Yüzde 80'de güzel bir rakam, ciddi kayıp söz konusu değildir. Bir önceki yapılandırmada 24 aylık taksit süresi varken bu yapılandırmada bu süre 12 aya düştü. Vatandaşların bu süreyi en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum. Bir önceki yapılandırma borçları olan vatandaşların ise, 30 Ağustos'a kadar yatırılabileceğini belirtmekte fayda var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 12:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?