1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sigara denetimleri hız kesmiyor

19 Temmuz'da yürürlüğe giren kapalı mekanlarda sigara içme yasağı uygulaması kapsamında Adıyaman'da bazı eğlence mekanları, kafe, kahvehane ve restoran gibi işletmelerde sigara denetimi yapıldı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Adıyaman'da da kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin yer aldığı 4207 Sayılı Sigara Denetim ve Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrollü kanunu kapsamında görev yapan denetim ekipleri, denetimlere hız verdi. Kapalı alanlarda sigara içilmesine yönelik yasağın uygulamaya sokulmasının ardından kentte başlatılan denetimler sürerken, bazı işletme sahipleri yasağa tepki gösterirken, bazı işletme sahipleri de yasağın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kapalı alanlarda sigara içilip içilmediğini kontrol eden ekipler, işletme sahiplerine uyarılarda bulundu. Ekipler sigara yasağını gösteren broşürlerin işyerlerine asılması konusunda uyarılarda bulundu.

Denetim için gelen ekiplere sitemde bulunan işletme sahipleri yasakla birlikte işlerinde büyük bir düşüş yaşandığını belirtirken, üzeri kapalı bahçelerde sigara içilmemesine bir anlama veremediklerini kaydettiler. Ekipler kentin birçok cadde ve sokağında yapılan denetimlerde, işletme sahiplerinin yasağa uyduğuna dikkat çekti.

Denetim ekibi içerisinde yer alan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kutlu, "4027 kanunun devreye girmesiyle kamuya açık yerlerde sigara içme yasağı başladı. Bizde kanun kapsamında işyerlerini gezdik. Denetimler sonucunda esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın yasağa uyduğunu tespit ettik. Bu da bizi sevindirdi. Yasağa duyarlılık gösteren herkese sigara içmeyenler adına teşekkür ediyorum. Denetimlerimiz belirli aralıklarla devam edecek. Bugün yapılan denetimlerde bazı işyerlerine uyarıcı tutanaklar tutuldu" dedi.
Öte yandan denetimler sırasında bahçesi bulunmayan bazı işletmelerin boş olduğu gözlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 12:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?