1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sigaranın zararları anlatıldı

Adıyaman Sağlık Müdür Yardımcısı Mustafa Kutlu tarafından Adıyaman E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, 'Sigaranın Zararları' konulu konferans verildi.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının talepleri doğrultusunda Adıyaman Sağlık Müdürlüğü tarafından cezaevindeki hükümlü ve tutukluların yanı sıra personele 'Sigaranın Zararları' konulu konferans verildi.

Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kutlu tarafından verilen konferansta, sigara ve tütün ürünlerinin sağlığa zararları anlatıldı.
Kutlu, sigaranın vücudun çeşitli organlarında yaptığı tahribat ve kanserin yanında, farklı hastalıklara neden olduğunu vurgulayarak, "Sigaranın zararlarının saymakla bitmek. Kalbi etkileyen zararlıların başında sigaranın geldiği, sigaranın insan beynini olumsuz yönde etkilendiği, beyin hücrelerinde tahribat yaptığını, sindirim, akciğer, karaciğer, meme, prostat ve gırtlak kanserlerini artırdığı belirlenmiştir" dedi.

Kutlu, 19 Temmuz'da uygulanmaya başlayacak olan kapalı alanlarda sigara içilmemesi konusu hakkında bilgiler vererek, hükümlü, tutuklu ve cezaevi personelini sigara bırakmaya davet etti.

Kutlu, bu tür konferansların seri şekilde sürdürüleceğini, sigaranın sağlık üzerine olumsuz etkilerinin yanında temizlik ve hijyen, koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamaları, tüberküloz ve Hepatit B'den korunma konularında da eğitimler verileceği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 12:18:46
Güncelleme :24 Haziran 2009 Çarşamba 12:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?