6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Şike iddiaları Eylül'de Meclis'te

ŞİKE İDDİALARI EYLÜL'DE MECLİS'TE

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, şike iddialarının Eylül ayında TBMM gündemine alınacağını söyledi.

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 72. yıl kutlamaları ve GAP Spor Oyunları startının verilmesi kapsamında Adıyaman'a gelen Bakan Özak, TPAO tesislerindeki kahvaltının ardından Atatürk Baraj Göleti Gazihan Dede Mesire alanındaki yerde incelemelerde bulundu. Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Milletvekili Şevket Gürsoy ve beraberindeki kurum müdürleriyle birlikte yaptığı ziyarette, Atatürk Baraj göleti kıyı bölgesine yapılacak olan yüzen havuz ve kayık hane için yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Gaziandede Gazihan Dede Türbesi'ne giren Bakan Nafiz Özak, burada dua etmek istedi. Gazetecilerin kendisini görüntülediğini gören Bakan Özak, "Arkadaşlar burada çekmeyin ibadet gizlidir" diyerek, türbeye girdi ve dua etti.

Daha sonra Adıyaman Vali Yardımcısı Aydın Börü'den yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi alan Bakan Özak, gazetecilere yaptığı açıklamada, okullarda yüzme dersi olması gerektiğini ve bu yönde Milli Eğitim Bakanlığı'na teklifte bulunduklarını ifade etti.

Her ilde ve her ilçede yüzme havuzu olması için çalışmalarının sürdüğünü ve bu yatırımları yapmaları halinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüzmeyi ders olarak verebileceğini kaydeden Özak, "Avrupa'da yüzme dersi var biliyorsunuz. Yüzme bilmeyen ders geçemiyor. Almanya'da Finlandiya'da bu şekilde. Türkiye'de bunu her bölgeye yaymak lazım. Belli illerde pilot belge uygulanabilir. Spor ve Spor Kültürü dersiyle, Beden Eğitimi dersini değiştirmek lazım. 45 dakikalık Beden Eğitimi dersi olmayacağını sayın bakanımız da söylüyor. Spor ile eğitimi yan yana yapmamız lazım. Şuandaki tablo spor olunca eğitim, eğitim olunca spor olmuyor. Sporla eğitimi yaparsak 20 milyon gencimizle sporda uluslararası başarı elde edebiliriz" dedi.

Şike iddialarıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Bakan Özak, "Bununla ilgili olarak federasyonlar, disiplin kurulu ve ceza kurullarıyla idari ceza verebiliyorlar. Adli ceza için ise TCK'da şike ve teşvikle ilgili yasal düzenleme yok. Bununla ilgili sporda şiddet ve düzensizlikle ilgili yasayı değiştirip Başbakanlık'a yolladık. Bakanlar Kurulu'nda imzalanıyor, önümüzdeki günlerde komisyonlara gider. Eylül'de meclise gelir" şeklinde konuştu.

Bakan Özak, GAP Spor Oyunları'nın bu yıl 5.'sini yaptıklarını belirterek, Atatürk Barajı göletinden yararlanmak gerektiğini ve buraya yatırım yapılması gerektiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 12:55:03
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 15:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?