1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Sıkı pazarlık yapacağız'

Memur-Sen Konfederasyonu Adıyaman Temsilcisi Gaffari İzci, bu yıl toplu görüşmelerde ortaya koyacakları talepleri açıkladı.

Sendika binasında şube başkanları ile birlikte basın açıklaması yapan Gaffari İzci, bu yıl toplu görüşmelere 376 bin 355 üye sayısıyla heyet başkanı olarak katılacak olmanın sorumluluğuyla hazırlandıklarını söyledi. Kamu görevlilerinin kendilerine verdikleri bu gücün ve sorumluluğun farkında olduklarını belirten Gaffari İzci, üyeleriyle birlikte 2 milyon 200 bin memur adına sıkı bir pazarlık yapacaklarını dile getirdi.

İzci, kamu görevlilerinin mali, idari ve sosyal haklarını artıracak ve geliştirecek kazanımlar elde etmek için toplu görüşme boyunca var güçleriyle mücadele edeceklerini söyledi. Kamu görevlilerinin taleplerini, beklentilerini ve sorunlarını tespit ettiklerini anlatan İzci, şöyle konuştu: "Tespitlerimizi bilimsel verilerle desteklemek için 'Ekonomik Kriz ve Kamu Çalışanları Etki-Analiz Araştırması' yaparak ekonomik krizin kamu çalışanları üzerindeki etkisini tespit ettik. Araştırma sonucunda gördük ki, kamu çalışanlarının yüzde 93.7'si ekonomik krizden olumsuz etkilenmiş, tamamına yakını borçlu hale gelmiştir."

ARAŞTIRMA SONUÇLARI
İzci'nin belirttiği araştırma sonuçlarına göre, kamu görevlilerinin yüzde 90.9'u kredi kartı, yüzde 88,1'i ise tüketici kredisi aracılığıyla bankalara, yüzde 74.7'si arkadaşlarına, yüzde 77.2'si ise akrabalarına borçlu. Daha açık bir ifadeyle, memurlar hayatlarını borçla idame ettiriyorlar.
Ülkemizde 9 milyon kredi kartı borçlusunun olması ve bunların 875 bininin icra takibiyle karşı karşıya kalmış olması bu bilimsel çalışmayı teyit ediyor.

KAMU ÇALIŞANLARI EKONOMİK SIKINTI ÇEKİYOR
Konuşmasına devam eden İzci, "AR-GE biriminin açlık-yoksulluk sınırı araştırması sonucunda ortaya çıkan 2009 Temmuz ayı itibarıyla harcanması gereken tutarın 2 bin 357 TL olduğuna dair veri de kamu çalışanlarının ekonomik sıkıntı yaşamakta olduğunu göstermektedir" dedi.

2009 yılı toplu görüşme taleplerini açıklayan İzci, şunları söyledi: "Kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve grev hakkı yoksunluğu sona erdirilsin, 4688 Sayılı Kanun evrensel standartlara göre düzenlensin, siyaset yasağı kalksın, emeklilere sendika kurma ve sendikalara üye olma hakkı tanınsın, kamuda farklı istihdama son verilsin, kamu çalışanlarının ücretleri 2010 yılında yüzde 11 artırılsın."
Ek ödemede en az 80 TL olmak üzere artış yapılması gerektiğini anlatan İzci, sözlerine şöyle devam etti: "Toplu görüşme primi 28 TL olmalı, kalkınmada öncelikli bölge tazminatı verilmeli, aile yardımı 47 TL artırılmalı, çocuk yardımında sayı sınırı kaldırılmalı, yiyecek ve giyecek yardımı nakden verilmeli, en düşük bekar memur maaşı bin 360 TL olmalıdır."
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 18:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?