1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Silaha hayır kampanyası

Adıyaman'da geçen yıl 'Oyuncak Silahını Getir Çocuk Kitabını götür' kampanyasını başlatan 75. Yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu öğrencileri bu yıl, 'Silahtan Oyuncak Olmaz, Şiddete Hayır' kampanyası başlattı.
75. Yıl TOBB İlköğretim Okulu Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü öğrencileri tarafından başlatılan 'Silahtan Oyuncak Olmaz, Şiddete Hayır' adlı kampanyaya öğretmenleri de destek verdi. Kampanyayı başlatan öğrencilere öğretmenleri kitap hediye etti. Öğrenciler tarafından toplanan oyuncak silahlarla birlikte öğrenciler basın açıklaması yaptı.
Öğrenciler adına sekizinci sınıf öğrencisi Berrin Kongül konuşarak, kampanya hakkında bilgiler verdi. Kongül, Türkiye'deki tüm okullara kampanyayı yayacaklarını belirterek, "Gerçeğin tıpa tıp benzeri olan gerçek silahlar gibi ses çıkaran, patlayan ve mermi sıkan oyuncak silahların, sakatlanmalara ve ölümlere neden olduğu, ruh ve bedensel sağlığımızı bozduğu, şiddetin bizde kalıcı bir davranışa dönüşmesine sebep olduğu unutulmamalıdır. Siz hiç oyuncak silahla oynarken yüz ifademizi gördünüz mü? Bebekle veya arabalarla oynarken ki yüz ifademize benziyor mu? Geçen yıl 'Oyuncak Silahını Getir; Çocuk Kitabını Götür" kampanyası ile şiddete karşı tüm toplumun dikkatini çektik. Bu yılda 'Silahtan Oyuncak Olmaz, Şiddete Hayır' sloganıyla kampanyamızın ikinci ayağını gerçekleştireceğiz. Kampanyamızı Türkiye'deki tüm okullara yayacağız, Türkiye Büyük Millet Meclisine verilmek üzere 'Silahtan Oyuncak Olmaz, Şiddete Hayır' başlığı ile bir imza kampanyası başlatacağız. İmza metninde oyuncak silahların üretiminin durdurulması veya sınırlandırılmasını talep edeceğiz. Bu talebi Birleşmiş Milletler genel sekreterliğine, UNICEF'e ve diğer ulusal ve uluslar arası kuruluşlara ulaştıracağız. Taleplerimizi tüm ülkelerin devlet başkanlarına mektupla ulaştırarak desteklerini isteyeceğiz. Kampanyamızın dünyanın tüm ülkelerinde yaygınlaşması için çalışma yürüteceğiz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 18:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?