1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Silahların gölgesinde seçim

Adıyaman'ın Besni ilçesi Çakırhöyük beldesinde iptal edilen 29 Mart seçimleri silahların gölgesinde yenileniyor.

29 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen seçim bugün yenileniyor. Seçim sonrasında sandık kurul başkanı olan bir öğretmen, kendi sandığındaki oy kullanma işlemi nedeniyle seçimlerin iptal edilmesi ve baskılara dayanamayarak kendisini asarak intihar etmişti. İptal edilen 29 Mart seçimlerinde CHP 13 oyla seçimi kazanmıştı.
YSK tarafından iptal edilen seçim nedeniyle Çakırhöyük halkı bugün sandık başına gidiyor. Çakırhöyük Lisesi 2 sandık, Çakırhöyük İlköğretim Okulu 2 sandık, Boybey İlköğretim Okulu 1 sandık, A.Mıstık İlköğretim Okulu 1 sandık, Levzin İlköğretim Okulu 1 sandık olmak üzere toplam 7 sandıkta bin 613 seçmen oy kullanacak.

Sabah saat 08.00'de başlayan oylama nedeniyle sandık başına giden seçmen jandarma özel harekat timlerinin kontrolünde oy kullanıyor. Gergin olan ortam nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, oy kullanmaya gelen vatandaşları tek tek okul içerisine alıyor. Herhangi bir tartışma ve kavga yaşanmaması için panzerler ve askeri araçlar hazır bekliyor.

Sandıklar saat 17.00'de açılmaya başlanacak. Seçimlere AK Parti'den Belediye Başkan Adayı olarak Miktat Çetin katılırken, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Hasan Özdemir, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Şükrü Akkuş katılıyor.
AK Parti adayı Miktat Çetin, seçimin kazasız belasız geçmesini temenni ederek, ortamı kendilerinin germediğini dile getirerek, CHP'yi sandığa gömeceklerini söyledi.

CHP Adayı Hasan Özdemir ise, seçimlerin gergin bir şekilde sürdüğünü belirterek, ikinci bir Mardin vakasının yaşanmaması için daha fazla önlem alınması gerektiğini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 13:37:09
Güncelleme :7 Haziran 2009 Pazar 13:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?