1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sincikli öğrenciler müze gezdi

Adıyaman'ın Sincik ilçesinden bu güne kadar hiç çıkmayan öğrenciler Adıyaman'a gelerek, müzeyi gezdi.
Sincik Söğütlü Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler arasından seçilen 18 öğrenci Adıyaman'a ilk kez geldi.

Okulda derslerinde başarılı olan ve ilçe dışına hiç çıkmayan öğrencilerden oluşan gurup ilk olarak Adıyaman müzesini gezdi.

Müzeler Haftası nedeniyle müzeyi gezen öğrenciler eserleri hayranlıkla inceledi. Öğretmen Abdurrahman Önal tarafından gezdirilen müzede, Müze Müdürü Arkeolog Fehmi Eraslan tarafından eserler hakkında bilgiler verildi.

Öğretmen Abdurrahman Önal, Müzeler Haftası nedeniyle öğrencileri Adıyaman'a getirdiklerini dile getirerek, "Öğrencilerimiz müzedeki eserlerini gördüklerinde hayranlıklarını gözlerine yansıdı. Onların bu mutluluğuna ortak olmak beni çok sevindirdi.Hem sosyal olarak öğrencilerin gelişmesi hem de tarihi eserleri görmeleri tanımaları öğrencilerimiz için çok faydalıdır" dedi.

Müze Müdürü Arkeolog Fehmi Eraslan ise, Sincik'ten ilk kez gelen bu öğrenci grubuna eşlik etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, " Öğrencilerimizi görünce hem duygulandım hem de sevindim. Geleceğimiz olan öğrencilerimizin tarihi yapıları öğrenmeleri sevindiricidir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 12:48:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
VEDAT ALGIN IP: 212.175.112.xxx Tarih : 22.05.2009 14:18:42

ilçemizde böyle bir etkinlik yapılması beni çok heyecanlandırdı.bu etkinlikte başta öğretmenimize ve herkese katkılarından dolayı teşekür ederim.