6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Sincik'ten Polonya'ya folklor köprüsü

Sincik İlçesi Karasu Birleştirilmiş Sınıflar İlköğretim Okulu öğrencileri Polonya'nın Przyszowice kasabasında, folklor gösterisi yaptı. 

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen Euroculture (Avrupa Kültürü) başlıklı projesi çerçevesinde düzenlenen halk oyunları haftasına katılan öğrenciler, halk oyunları resitali sundu. 

Polonya'da düzenlenen Uluslararası Halkoyunları Haftası münasebetiyle Türkiye'yi temsilen giden Sincikli öğrenciler, burada yaptıkları folklor gösterisiyle izleyenleri büyüledi. 

Sincikli öğrenciler, daha sonra Polonyalı öğrencilere Adıyaman yöresine ait halk oyunlarını gösterdi. 

Sincik İlçesi Avrupa Birliği Projeleri Koordinatörü Engin İlhan, geliştirilen projeler sayesinde Sincikli öğrencilerin ilçe dışında bir dünyayla tanıştıklarını belirtti. 

İlhan, "İlk kez kendi ilçelerinden farklı yerler gören öğrencilerimizin edindikleri yeni tecrübeler sayesinde ufukları genişlemeye ve hayata bakış açıları değişmeye başladı. Öğrencilerimiz katıldıkları organizasyonlarda başarılı olarak özgüven duygusunu da elde etmeye başladılar. Onların kişisel gelişimlerini sağlamak ve onları topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 10:37:01
Güncelleme :22 Ocak 2007 Pazartesi 10:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan cümert IP: 88.234.95.xxx Tarih : 1.02.2007 20:18:34
isteyince oluyo demekki bütün başarıların anahtarı istemektir. projelerde çalışan öğretmen arkadaşları ve öğrencilerimizi kutlarım