1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

SİT alanında bulunan okul kapatıldı

Adıyaman'daki Örenli İlköğretim Okulu, SİT alanında bulunduğu gerekçesiyle eğitim ve öğretime kapatıldı. Öğrencilerin, taşımalı sistemle veya yatılı olarak başka okullara gönderileceği belirtildi.

Kültür ve tabiat varlıkları arasında yer alan Pirin (Perre) Ören Yeri, Örenli Mahallesi'nde bulunan ve 2003 yılında çürük raporu alan Örenli İlköğretim Okulu arkeolojik SİT alanı içerisinde olduğu için bakım ve onarımdan geçirilemediği için, öğrenciler başka okullara gönderiliyor. Çocuklarını başka okullara göndermek istemeyen veliler ise tepkilerini dile getirdi. Çocukları ile beraber okul bahçesinde toplanan veliler, okulun kapanmamasını istedi. Öğrenciler ise okul bahçesinde, 'Biz okulumuzu istiyoruz' diye slogan attı.

Haklarının ellerinden alındığını savunan veliler, ekim ayında çocuklarının ortada kaldığını dile getirerek, "Çocuklarımızı şu an hiçbir okul da kabul etmiyor. Çocuklarımıza yatılı okullar öneriliyor. Biz çocuklarımızı yatılı okullara göndermek istemiyoruz. Okulumuz kapatılıyorsa biz çocuklarımızın geleceği için ücretsiz taşınma istiyoruz. Çocuklarımızı çarşı merkezindeki okullara göndermek için evlerimizi de oraya taşımamız lazım" diye konuştu.

Örenli Mahallesi sakinlerinden Hacı Karaca ise, "2000-2004 yılları arasında Bayındırlık buraya çürük raporu vermiş. Yalnız her yıl öğretmenlerimiz bu okul için ödenek istiyorlar. Çocuklarımızı yatılıya vermek istemiyoruz. Şu anda tek istediğimiz 2008-2009 eğitim öğretim yılında çocuklarımızın bu okula devam etmesidir" dedi.

Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Alagöz ile bir araya gelen Vali Ramazan Sodan, öğrencileri yatılı okullara göndermek istediklerini fakat buna alternatif olarak taşımalı eğitim sistemini de düşündüklerini ifade ederek, yoksul öğrencilerin taşıma ücretlerinin kaynaklardan ödeneceğinin altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 15:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?