1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sivil savunma ekipleri işbaşında

Adıyaman Sivil Savunma Ekiplerinin 6 ayda, 23 kurtarma operasyonuna katıldığı öğrenildi.
Boğulma ve trafik kazası gibi bir çok olaya katılan sivil savunma ekiplerinin, 2009 yılının ilk 6 ayında 23 kurtarma operasyonuna katıldığı bildirildi.

23 kurtarma operasyonu içerisinde şüphesiz en dikkat çeken olay Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu, İhlas Haber Ajansı (İHA) Sivas Muhabiri merhum İsmail Güneş ve BBP Sivas teşkilatını taşırken yere çakılan helikopteri arama ve kurtarma operasyonu oldu.

Kahramanmaraş'tan Yozgat Yerköy'e giderken Kahramanmaraş'ın Göksun
ilçesinde düşen ve günlerce enkazına ulaşılamayan helikopteri aramaya koyulan Adıyaman Sivil Savunma ekipleri 3 gün Kahramanmaraş'ta kaldıklarını belirtirken, bu olayın hafızalardan silinmesinin zor olduğunu ima ettiler.

Kış aylarında trafik kazalarında araç içerisinde sıkışanların, yaz aylarında ise boğulma olaylarının arttığını söyleyen Sivil Savunma Ekipleri, bu tür olaylarda itfaiye ve dalgıçlarla birlikte hareket ettiklerini kaydettiler. İL Sivil Savunmanın 2 adet arama-kurtarma aracı bulunduğu dile getirilirken, özellikle öğrencilere bu konulara yönelik eğitimlerin verildiği açıklandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 16:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?