4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Sivil toplum kuruluşları ABD'yi protesto etti

Irak’ta direnişçiler ile ABD askerleri arasında yaşanan çatışmalarda, Iraklı sivillerin ABD askerleri tarafından öldürülmesini protesto etmek amacıyla Adıyaman Belediyesi karşısındaki havuz başında basın açıklaması yapıldı.

Memur-Sen’in organize ettiği basın açıklamasına, Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Dergisi, Hak-İş ve Tek Gıda İş Sendika üyeleri ile birlikte Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve eski belediye başkanı A. Kadir Kırmızı katıldı. Memur-Sen Adıyaman İl Başkanı Ali Kemal Kaya, yaklaşık 100 kişilik kalabalığa yaptığı basın açıklamasında, Felluce’de meydana gelen bombardımanların topluca yapılması ve hedef gözetmeksizin katliama dönüştürülmesinin, insanlık aleminin yüreğini yaktığını ifade etti. Ortadoğu’da, ABD ve İsrail’in zulmünden kan, barut ve ateş fışkırdığını kaydeden Ali Kemal Kaya, "ABD ve İsrail Ortadoğu’da küresel krallıklarını ve egemenliklerini kan, gözyaşı ve insanların ölüleri üzerine kurmaya çalışıyor" dedi.
Kaya, "ABD, masum sivil halk üzerine kimyasal ve mikro nükleer silah kullanmaktan çekinmemekte, katlettiği insanları toplu mezarlarda saklamaya çalışmaktadır. Kutsal ibadet yerlerimizde insanları kurşuna dizen, küçük kız çocuklarına dahi tecavüz eden gözü dönmüş vahşi ABD kovboyları, Irak’a barış değil, sadece vahşet, katliam ve kan getirmiştir" diye konuştu. Kaya ayrıca, sivil toplum örgütlerinin Irak ve Filistin’de ki mazlumlar için işbirliğine davet ettiğini söyledi.

Grup, ABD ve İsrail aleyhinde slogan attı. Basın açıklamasının ardından, Irak’ta ölenler için dua okundu.

adıyaman
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 15:05:59
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?