2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Sivil toplum kuruluşlarının güç birliği

Adıyaman'da sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturdukları Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Adıyaman'da çeşitli mesleki ve siyasi görüşe mensup 37 sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturdukları ve güç birliği yaptıkları AKALP, Adıyaman'ın sorunlarına bilimsel çözüm üretecek. Adıyaman'ın sorunlarının bilimsel olarak tespit edilip, yetkili mercilerden sorunların çözümü için talepte bulunacak. Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda AKALP'ın yapısı ve çalışma sistemi hakkında bilgiler verildi. Resmi olarak kuruluşu gerçekleştirilen platformun toplantısına sivil toplum kurulu temsilcileri katıldı.

Divan başkanlığını İskender Korkut'un yaptığı toplantıda konuşan AKALP Başkanı Zeki Dişkaya, AKALP'ın kuruluşu gerçekleştirdiklerini ve görevi daha iyi yapacak bir kişi çıkması halinde hemen görevi devredeceğini kaydederek, amaçlarının Adıyaman'ın sorunlarını çözmek olduğunu ifade etti. Dişkaya, "Adıyaman'ın problemlerinin çokluğunu herkes dile getiriyor fakat çözümü noktasında bir şey yapamıyoruz. Soruna nasıl çözüm bulanacağı konusunda sıkıntı çekiyoruz.Kurumlar arasında istenilen birliktelik yok. Tek sivil toplum kuruluşunun sorunlarım çözümündeki etkisiyle, tüm sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesinin ayrı bir etkisi olacaktır. Adıyaman hak ettiğini alma noktasında birlikte hareket etmek zorundadır. Bu platformda kesinlikle siyasi görüş beyan edilmeyecek ve herhangi bir siyasi görüş güdülmeyecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 17:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?