1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Siyaset Akademisi sınavları yapıldı

AK Parti tarafından başlatılan 'Siyaset Akademisi' eğitimleri sonunda eğitime katılanlar sınava tabi tutuldu.


AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı tarafından Nisan ayı içersinde başlatılan 'Siyaset Akademisi' üç aylık sürenin ardından sona erdi. Yerel yöneticiler, gazeteciler ve vatandaşlar oluşan 240 kişinin katıldığı eğitimler sonunda sınav yapıldı. Sınavda genel kültür, siyaset, kişisel gelişim, il özel idare ve yerel yönetimler yasalarıyla ilgili toplam 80 soru soruldu. Siyaset akademisine katılan ve sınava girenlere AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve İl Başkanı Lütfullah Ayhan başarılar diledi.
AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan, eğitimlere katılan 240 kişinin çoğunluğunu yerel yöneticilerin ve siyasilerin oluşturduğunu dile getirerek, " sınav sonuçları yaklaşık on gün içersinde açıklanacak. Sınavda başarılı olanlara sertifikaları verilecek. Bunun yanında ilk üçe giren kişilere sertifikaları AK Parti 47. Başkanlar toplantısında Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından verilecek" dedi.


Ayhan, siyaset akademisi eğitimlerinin siyaset hayatına önemli bir kalite daha da kalite getireceğine inandığını, bu tür eğitimlerin önemli olduğuna dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 16:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?