7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Siyasetçiler oylarını kullandı

ADIYAMANLI SİYASETÇİLER OYLARINI KULLANDI

Anayasa Değişiklik paketini içeren referandumda oylarını kullanan siyasetçiler oy kullandıktan sonra referandumla ilgili görüşlerini açıkladı.

AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri başta olmak üzere çeşitli siyasi parti başkanları oy verme işlemlerini gerçekleştirdi. AK Parti Milletvekili Ahmet Aydın, CHP Milletvekili Şevket Köse, AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş ve Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Aklayış oy verme işleminin ardından referandumla ilgili şu görüşleri dile getirdiler.

AK Parti Milletvekili Ahmet Aydın, "Bugün Türkiye için gerçekten tarihi bir gün. İlk defa sivil bir anayasa için milletimiz halk oylamasına gidiyor. Bayramı yeni idrak ettik. Bugünü de inşallah demokrasi bayramı olarak yaşayacağız. İnsanlarımızın tebessümü, gördüğümüz intibah çok güzel. Bugün, karanlık darbe tarihinin 30. yıldönümü aynı zamanda. O gün Türkiye karanlık bir güne girdi belki ama bugün itibariyle inşallah Türkiye'nin önü aydın olacak. Halkımız bugün kendi geleceğini oylayacak. Hukukun üstün

olması adına milletimiz kendi geleceğini takdir edecek. İnsanlar bugün geleceğe umutlu bakıyor. Oylamaya katılım Adıyaman'da çok iyi. Katılımlardan edindiğimiz intibah bizi mutlu ediyor. Adıyaman'da ciddi bir bilinç var. Bunun için Adıyaman halkını kutluyorum. Bugün belediye başkanı, muhtar veya milletvekili seçmeyeceğiz. Bugün geleceğimizi seçeceğiz. Daha refah ve demokratik bir ortamda geleceğimizin olması açısından bugün çok çok iyi bir gün olacak. İnsanlarımız bunun farkında" diye konuştu.

CHP Milletvekili Şevket Köse ise, şöyle konuştu, "Demokrasi ile yönetilen ülkelerde seçimler, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bugün Türkiye genelinde herkes referandum için oy kullanıyor. Parlamentolar karar alamadıkları zamanlarda kanunlar gereği halkın görüşünü başvurulur. Bunun adı referandumdur. Sandıktan hangi karar çıkarsa çıksın, karara saygı duyacağız. İşin en güzel tarafı demokratik bir şekilde halk oyunu kullanıyor. Neticenin ülkemize aydınlık ve özgürlük getirmesini diliyorum. Bu

ülkede, bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşamak hiçte zor değil. Türkiye'de yaşayan 73 Milyonu seviyoruz. Netice ne şekilde olursa olsun saygı duymak zorundayız. İnşallah sandıklar açıldıktan sonra Türkiye için yeni bir sayfa açılmış olur. 8 yıldır mevcut iktidar Türkiye'den çok şeyler götürdü. Türkiye'yi tele kulak ülkesi haline getirdi. Çok baskılar gördü, çok sıkıntılar çekti. Dileğim o dur ki; yanlış yapanlara bir dur diyebilsin halkımız. Bir dur diyebilme umudu çıkabileceğine

inandığım için bunları söylüyorum. Biz şahıslarla uğraşmıyoruz. Biz yanlışı düzeltmek için çalışıyoruz. Yoksa Başbakandan tutunda Cumhurbaşkanımıza kadar herkes bu ülkenin güzel insanlarıdır ama idari şekilleri düşünceleri bize uymuyor."

12 Eylül'ü bir milat olarak gördüğünü belirten AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, "Bugün Türkiye için bir milat. Millet kendi geleceğini belirliyor. Bugün inşallah millet kendi kendisini iktidar edecek. Türkiye, bugüne kadar çektiklerini 30. yıldönümünde ilginç bir tarihte gelecek nesillerin, Türkiye'nin kaderini belirleyecek. Ben halk oylamasının hayırlı olmasını diliyorum. Ben inanıyorum ki; Türkiye artık çok daha farklı olacak, özgürlüklerin en üst seviyede olacağı bir Türkiye'de yaşacağız bundan sonra.

Bu tabi ki yeterli değil. Bundan sonrası da inşallah gelecek. Tam sivil bir anayasaya geçinceye kadar çalışmaya devam edebilecek. İnşallah Türkiye sivil bir anayasaya geçtiğinde bu millet istediği şekilde kendisini iktidara getirip, kendi idaresi ile kendi geleceğini belirlemiş olacak" dedi.

Yapılan referandumda halkın hissiyatını sandığa yansıttığını ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Aklayış da, halkın en doğrusunu bildiğini kaydederek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"30 yıl önce yaşananları halk iyi biliyor. Halk bugün en doğru kararı verecektir. Halkın hissiyatını sandığa yansıtması güzel bir şey. Mevcut sistemin değişmesi gerektiğinin farkına varıldı ve sistemin değişmesi için halk oylamasına gidildi. Sonuç halkın kanaatine kaldı. Ben her şeyden önce yapılan oylamanın hayırlı olmasını ve demokrasiye katkı sağlamasını diliyorum."

ADIYAMANLI SİYASETÇİLER OYLARINI KULLANDI
ADIYAMANLI SİYASETÇİLER OYLARINI KULLANDI
ADIYAMANLI SİYASETÇİLER OYLARINI KULLANDI
ADIYAMANLI SİYASETÇİLER OYLARINI KULLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 15:31:03
Güncelleme :12 Eylül 2010 Pazar 15:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?