1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Soba zehirlenmeleri azaldı

Adıyaman Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Savaş Eriş, kalorifer ve doğal gazın soba zehirlenmelerini azalttığını açıkladı.

Kalorifer ve doğal gazın karbonmonoksit zehirlenmelerini önlediğini savunan Acil Tıp Uzmanı Savaş Eriş, karbonmonoksit zehirlenmelerini 'sessiz ölüm' olarak nitelendirdi. Karbonmonoksit zehirlenmelerinin halen ciddi bir sağlık problemi olduğunu kaydeden Eriş, kış aylarında Adıyaman'da da bu ciddi problemin baş gösterdiğini dile getirdi.
Karbonmonoksit için zehirlenme kaynaklarını açıklayan Eriş, "Karbonmonoksit tatsız, kokusuz, yanıcı ve zehirli bir gazdır. Vücuda solunum yolu ile girer. Vücutta parçalanmaz solunum yolu ile dışarı atılır. Solunum yolu ile meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerinde kısa sürede tıbbı müdahaleler yapılmazsa zehirlenmeler ölümle sonuçlanır. Karbonmonoksit zehirlenmelerinden şüphelenen kişi temiz havaya çıkarılmalı, 122 acil servisi aramalı, solunum yolunun açık olması ve açık kalması sağlanmalıdır. Yüzde 100 oksijen tedavisine en kısa sürede başlanmalıdır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 15:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?