6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Sodan, heyelan bölgesinde

VALİ SODAN HEYELAN NEDENİYLE BOŞALTILACAK KÖYDE İNCELEMEDE BULUNDU

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ve beraberindeki heyet, heyelan nedeniyle 7 evin boşaltılacağı Çelikhan ilçesine bağlı Fatih köyüne giderek, incelemelerde bulundu.

Heyelan nedeniyle zarar gören ve evleri risk altında bulunan Fatih köyüne giden Vali Ramazan Sodan ile birlikte İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, Çelikhan Kaymakamı Ercan Turan, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile mahalle muhtarları incelemeye eşlik etti. Vali Ramazan Sodan ilk olarak ilçe merkezinde meydana gelen heyelanda zarar gören evlerde incelemede bulundu.

İlçe merkezinde zarar gören evlerin arka bölümüne perde duvar örülmesi gerektiğini belirten Vali Ramazan Sodan, devlet olarak yapılması gerekeni en kısa sürede yapılacağını söyledi.

Daha sonra heyet, hava ve yol şartlarının kötü olması nedeniyle dozer ve greyderin öncülüğünde Fatih köyüne 2 saatte ulaşabildi. Burada köylülerle konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ve beraberindeki heyet köyün, derhal boşaltılması gerektiğini belirttiler.

Vali Ramazan Sodan, köy içersinde çadırlarda kalmalarının mümkün olmadığını belirterek, "Vatandaşlarımız hayati tehlikeyle karşı karşıyalar. Bu vatandaşlarımız için Adıyaman'da konut yapılmıştır. Bizler öncelikle bu köyümüzde heyelan tehlikesi altında olan evleri boşaltacağız. Onları Adıyaman'a yerleştireceğiz. İlçe merkezinde olan heyelan için ise İl Özel İdaresi'nin ekipleri gelip gerekli incelemeleri yapacaklardır. Evlerin arkasına beton duvar yapılmasını sağlayacağız. İlk işimiz Fatih köyündeki

vatandaşlarımızı tahliye etmek olacaktır" dedi.

Fatih köyü Muhtarı Celal Yaman ise Adıyaman'a yerleşmeleri durumunda mağdur olacaklarını ancak gitmekten başka şanslarının olmadığını belirtti.

Heyet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca getirilen gıda paketlerini dağıtarak köyün yarından itibaren boşaltılacağını söylediler.

VALİ SODAN HEYELAN NEDENİYLE BOŞALTILACAK KÖYDE İNCELEMEDE BULUNDU
VALİ SODAN HEYELAN NEDENİYLE BOŞALTILACAK KÖYDE İNCELEMEDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 12:46:02
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 15:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?