1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Sodan görevine devam edecek

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, eski Vali Halil Işık'ın yeniden Adıyaman Valiliği görevine dönüp dönmeyeceği konusunun kesinlik kazandığını ve kendisinin Adıyaman Valisi olarak görevine devam edeceğini kaydetti.


İçişleri Bakanlığı tarafından Adıyaman Valiliği görevinden alınarak merkez valiliği görevine atanan Halil Işık, görevine yeniden dönmek için Danıştay'a başvurmuştu. İçişleri Bakanlığı tarafından üç defa merkez valiliği görevine atanan Halil Işık, 3. kez görevine iade edilmesi için Danıştay'a dava açtı. Danıştay'da görülen dava sonuçlandı. Dava sonunda Vali Halil Işık'ın Adıyaman Valisi olarak görevine iadesi yönünde karar verildi.


Vali Ramazan Sodan, Vali Halil Işık'ın davayı kazandığı fakat Adıyaman'a gelmeyeceğini belirterek, "Vali Halil Işık, ilk çıkacak valiler kararnamesinde başka ile vali olarak atanması halinde Adıyaman Valiliği görevine dönmeyeceği yönünde İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verdi. İçişleri Bakanlığı verilen dilekçeyi uygun gördü. İlk valiler kararnamesinde Halil Işık'ı batı illerinden birisine vali olarak atanmasına, bu süreye kadar merkez valisi olarak görevine devam etmesi yönünde karar alındı" dedi.
Vali Sodan, kendisinin Adıyaman Valisi olarak görevine devam edeceğini ve hizmetlerin kaldığı yerden süreceğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 16:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?