1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

SODES çiftçiyi eğitecek

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında eğitilecek 30 teknik personel, 19 köyde 380 çiftçiyi eğitecek.

Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında eğitimcilerin eğitilmesi için projenin açılışı gerçekleştirildi. Müdürlük binasında yapılan açılışa Vali Ramazan Sodan, Vali Yardımcısı Aydın Börü, Tarım Müdürü Erdal Özer, daire müdürleri, müdürlük personeli ve çiftçiler katıldı. Vali Ramazan Sodan ve Tarım Müdürü Erdal Özer projenin açılış kurdelesini birlikte kesti. Eğitimcilere Prof. Dr. Ayşe Yıldız Pakyürek tarafından eğitim verilecek.

Açılışta konuşan Vali Ramazan Sodan, SODES Projelerinin valiliğin koordinasyonunda çeşitli kamu kuruluşları tarafından yürütüldüğünü belirterek, “İl Tarım Müdürlüğümüz, genç çiftçilerin eğitimi, üzüm, üzüm mamulleri ve dut pekmezi üretimi ile su ürünleri yetiştiriciliği ve kültür balıkçılığı konulu üç farklı eğitim programı hazırlamıştır. Yaklaşık bir yıl gibi sürede uygulanması planlanan bu eğitim programları vasıtasıyla çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerinde daha iyi verim almaları, faaliyet alanlarını çeşitlendirmeleri, bu konulardaki teknik bilgilerinin artırmaları ve sonuç olarak ekonomik ve sosyal hayata katılımların artması amaçlanmıştır. Eğitim programının amacına uygun şekilde devam ettirilmesi ve başarıyla bitirilmesi için her kurumun sorumluluğu ölçüsünde elinden geleni yapacağına olan inancım tamdır. Bu vesileyle eğitim programlarında görev alacak teknik personele ve katılacak çiftçilerimize çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Tarım Müdürü Erdal Özer ise, projenin gelecek kuşaklar için kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam yaratılmasını amaçlayan sürdürülebilir insani kalkınma felsefesi üzerine kurulduğunu belirtti.

Özer, “Kalkınmada adalet, katılımcılık, çevre korunması, istihdam, mekansal planlama ve alt yapı geliştirilmesi temel stratejileridir. Her eğitim programında önce çiftçilerimize eğitim verecek teknik personelin eğitimine yönelik eğiticilerin eğitimi programı düzenlemesi, ardından gerekli eğitimi alan teknik personelimizin çiftçilerimize yönelik eğitim programları düzenlemesi planlanmıştır. Eğitim alacak 30 teknik personelimiz 19 köyde toplam 380 çiftçiyi eğitecek” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 12:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?