1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

SODES Gönül Köprüsü kuruyor

Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle fakir ve çalışkan öğrenciler farklı illere gönderilerek, gönül köprüleri oluşturuluyor.

Gönül Köprüsü projesi kapsamında başka illere gönderilen öğrencileri Vali Ramazan Sodan ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse uğurladı. SODES kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan kültür ve eğitim projesi kapsamında Adıyaman'dan fakir ve çalışkan 300 öğrenci Ankara, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve İstanbul'a gönderildi. Öğrenciler, aileleri tarafından gözyaşları arasında uğurlandı.

Adıyaman Valiliği önünde 7 gurup halinde hareket eden öğrencileri uğurlayan Vali Ramazan Sodan, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün SODES kapsamında 5 projesinin kabul edildiğini ve bu projelerin bedelinin 716 bin TL olduğunu belirtti. Vali Sodan, "Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2008 yılında SODES kapsamında 5 projesi kabul edilmiş ve 2009 yılında uygulamaya konulmuştur.

İlköğretim okullarına spor malzemesi alımı, halkımız kitapla buluşuyor, olimpik okullar, dil kampı ve kültür köprüsü projeleri ile ilimiz eğitim ve öğretimine katkı sunulması hedeflenmiştir. Kültür Köprüsü projesi kapsamında 300 öğrencimize Ankara, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve İstanbul'un ecdadımızın bizlere bıraktığı tarihi ve kültürel mirası tanıtılacak ve evlatlarımızın geçmişini tanıması ve geçmişi ile gurur duyması sağlanacaktır. Bu geziler 44'er kişilik gruplar halinde 7 grup olarak düzenlenecektir. Gruplar Adıyaman'dan Ankara'ya uçakla gidecek. Ankara, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve İstanbul otobüslerle gezilecek" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 17:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?