7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

SODES iş sahibi yaptı

SODES KAPSAMINDA MODA EVİ AÇILDI

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan Damlalar Projesi, Kuğu Moda Evi'nin açılışı yapıldı.

Damlalar Projesi Kuğu Moda Evi'nin açılışına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Vali Yardımcısı Aydın Börü, Adıyamanspor Kulüp Başkanı Növfel Bozdoğan ve diğer ilgililer katıldı. Açılışta konuşan Vali Ramazan Sodan, SODES kapsamında kabul edilen Damlalar Projesi Kuğu Moda Evi'nin 120 Bin TL'lik bir proje olduğunu belirterek, bu projenin amacının ÇATOM Programlarına katılan dikim konusunda yetiştirilen dar gelirli katılımcıların bu yolla istihdam edilmesi olduğunu söyledi.

Vali Sodan, "Sürdürülebilir bu proje ile 10 kadının istihdam edilmesi öngörülmektedir. Proje ile abiye, gelinlik ve nişanlık kıyafetlerin dikilip satılması veya kiralanması üzerine bir mekan oluşturularak ilde bir ilk gerçekleşmiştir. Kiralanan dükkan ile tüm materyaller temin edilmiş ve moda evi oluşturulmuştur. Sipariş usulü de çalışılan moda evinde hali hazırda 7 kişi çalışmaktadır. 2010 Mart ayından itibaren tam randımanlı bir şekilde çalışmalara başlanmıştır. Kuaförler ve bu alanda çalışan esnaflar ile iletişime geçilerek iş bağlantıları kurulmuştur" dedi.

Bayanların iş konusunda istihdamına önem verdiklerini ifade eden Vali Sodan, SODES tarafından kabul edilen bu projeler sayesinde kadınların her alanda kendilerini geliştirdiğini kendilerine özgüvenlerinin arttığını ve meslek sahibi olduklarını belirtti.

SODES KAPSAMINDA MODA EVİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 13:34:04
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 18:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?